Circa 350 de imigranţi care se îndreptau spre insula Lesbos, interceptaţi de paza de coastă turcă

Paza de coastă din Turcia a interceptat circa 350 de imigranţi, din cinci bărci, care se îndreptau spre insula greacă Lesbos, după ce numărul extracomunitarilor era în scădere, potrivit autorităţilor greceşti, anunţă agenţia turcă Dogan, potrivit Reuters.

677 afișări
Imaginea articolului Circa 350 de imigranţi care se îndreptau spre insula Lesbos, interceptaţi de paza de coastă turcă

Circa 350 de imigranţi care se îndreptau spre insula Lesbos, interceptaţi de paza de coastă turcă

Un vas de patrulă a identificat cele cinci ambarcaţiuni la distanţă de şapte kilometri de coasta turcă unde se află oraşul Dikili, din provincia Izmir, nord-vestul Turciei, cu ieşire la Marea Mediterană.

Cei mai mulţi imigranţi erau din Birmania; ei au fost transferaţi la bordul vasului turc de patrulă şi duşi la secţii de poliţie din apropiere.

"Sunt masacre contra musulmanilor în ţara noastră", acuză unul dintre imigranţi. "De pe o parte, această presiune, pe de altă parte, sărăcia; toate acestea ne fac să plecăm (din ţară)", continuă imigrantul.

În Birmania, ţară în care majoritatea populaţiei este budistă, minoritatea musulmană este victimă a discriminărilor şi violenţelor intercomunitare.

De la intrarea în vigoare a acordului dintre Turcia şi UE de duminica trecută, prin care Turcia se angajează să primească toţi imigranţii clandestini care ajung în Grecia, fluxul de imigranţi a scăzut.

Autorităţile greceşti au anunţat miercuri că niciun imigrant nu mai intrase în ţară în ultimele 24 de ore, iar joi au fost înregistrate 161 de persoane, urmate de alte 78 în cursul zilei de vineri.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici