Clint Eastwood îl susţine pe Mitt Romney în scrutinul prezidenţial din Statele Unite

Actorul şi regizorul Clint Eastwood, câştigător a numeroase premii Oscar, a anunţat că îl susţine pe candidatul republican Mitt Romney în cursa pentru Casa Albă.

202 afișări
Imaginea articolului Clint Eastwood îl susţine pe Mitt Romney în scrutinul prezidenţial din Statele Unite

Clint Eastwood îl susţine pe Mitt Romney în scrutinul prezidenţial din Statele Unite (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Clint Eastwood a participat la un eveniment organizat de Mitt Romney pentru strângerea de fonduri electorale, în Sun Valley, statul american Idaho. Conform unor surse republicane, în cursul evenimentului au fost colectaţi peste două milioane de dolari, conform BBC News online.

Eastwood a declarat pentru BBC că a decis să îl susţină pe Mitt Romney pentru că Statele Unite "au nevoie de un impuls puternic".

În februarie, Eastwood a avut un rol într-o reclamă Chrysler Superbowl, sub sloganul "Halftime in America" ("America la jumătatea drumului"), devenind subiectul unor speculaţii privind presupusa susţinere acordată preşedintelui democrat Barack Obama, care candidează pentru al doilea mandat, avându-l ca adversar pe Mitt Romney.

La acea vreme, Eastwood declara că nu susţine niciun candidat, dând asigurări pentru Fox News că "în niciun caz" nu era de partea taberei lui Barack Obama.

Vineri, cu ocazia evenimentului electoral din Idaho, Eastwood a declarat despre Romney: "Mi-a făcut ziua mai bună. Ce om minunat!".

Clint Eastwood, născut în 1930, a câştigat cinci premii Oscar ca actor, regizor şi producător. Şi-a început cariera de actor jucând în câteva producţii neînsemnate ale studiourilor Universal, dar primele succese le-a avut în filmele western regizate de Sergio Leone: "Pentru un pumn de dolari" (1964), "Pentru câţiva dolari în plus" (1965) şi "Cel bun, cel rău, cel urât" (1966). Filmele sale au fost apreciate de critici şi de public, cele mai mari succese înregistrându-le cu producţiile "Necruţătorul" (1992), "În bătaia puştii" (1993), "Podurile din Madison County" (1995), "O fată de milioane/ Million Dollar Baby" (2004), "Scrisori din Iwo Jima" (2006) şi "Steaguri pline de glorie" (2006).

"Gran Torino", lungmetraj în care Eastwood a fost şi interpret, este cel mai de succes film al acestuia din punct de vedere al încasărilor, cu 260,5 milioane de dolari la nivel mondial. Celebrul regizor american a realizat şi lungmetrajul "Invictus", o peliculă despre Nelson Mandela care a avut premiera pe 11 decembrie 2009, dar şi pelicula "J. Edgar", despre viaţa şi cariera lui J. Edgar Hoover, fondatorul Federal Bureau of Investigation (FBI), interpretat de Leonardo DiCaprio, ce a avut premiera pe 9 noiembrie 2011.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici