Clorochina nu mai e prescrisă bolnavilor de coronavirus, în unele spitale din Suedia, din cauza efectelor secundare

  • Un suedez care a primit clorochină spune că a avut migrene îngrozitoare
  • Şeful unei clinici de boli infecţioase spune că nu mai prescrie de două săptămâni clorochină pacienţilor care au COVID-19
  • Hidroxiclorochina, un medicamente bazat pe clorochină, a fost lăudat de Donald Trump
4197 afișări
Imaginea articolului Clorochina nu mai e prescrisă bolnavilor de coronavirus, în unele spitale din Suedia, din cauza efectelor secundare

Clorochina nu mai e prescrisă bolnavilor de coronavirus, în unele spitale din Suedia, din cauza efectelor secundare

Clorochina, unul din tratamentele experimentale pentru coronavirus, nu mai e prescris pacienţilor aflaţi în unele spitale din Suedia. De vină sunt efectele secundare ale medicamentului, printre care pierderea vederii periferice, migrene şi crampe.

Carl Sydenhag e unul dintre pacienţii care au experimentat aceste efecte secundare. Bărbatul are 40 de ani, trăieşte în Stockholm şi a fost diagnosticat cu COVID-19 pe 23 martie. El şi-a spus povestea pentru publicaţia Expressen. A comparat durerile de cap pe care le-a avut după ce i s-a administrat clorochină cu experienţa de a fi electrocutat.

Iar Magnus Gisslen, şeful unei clinici de boli infecţioase din Suedia, a dezvăluit pentru Gothenburg Post că, de două săptămâni, nu mai prescrie clorochină bolnavilor de coronavirus. Medicul a vorbit despre efecte secundare care ar putea afecta inclusiv inima şi de lipsa unor dovezi puternice privind eficienţa clorochinei în cazurile de COVID-19.

Hidroxiclorochina, care e un medicament bazat pe clorochină şi care are mai puţine efecte adverse, a fost numit de Donald Trump drept “tratamentul minune contra COVID-19” şi e testat inclusiv în Marea Britanie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici