CNN: Coreea de Nord pare să extindă o bază de rachete nucleare

Noi imagini filmate din sateliţi arată că regimul din Coreea de Nord a extins semnificativ o bază de rachete cu rază lungă de acţiune, situaţie care sugerează că discuţiile diplomatice dintre Phenian şi Washington nu aduc rezultate importante, informează CNN.

1057 afișări
Imaginea articolului CNN: Coreea de Nord pare să extindă o bază de rachete nucleare

CNN: Coreea de Nord pare să extindă o bază de rachete nucleare

Imaginile relevă că autorităţile din Coreea de Nord lucrează la extinderea bazei de rachete de la Yeongjeo-dong, se arată în raportul elaborat de specialiştii Institutului Middlebury pentru Studii Internaţionale.

"Imaginile arată că baza balistică rămâne activă. În plus, în ultimul an, Coreea de Nord a extins semnificativ instalaţii situate în apropiere care par a fi o nouă unitate", precizează raportul.

"Lucrările la această bază balistică au continuat chiar şi după summitul de la Singapore", din iunie, între liderul nord-coreean, Kim Jong-Un, şi preşedintele SUA, Donald Trump, afirmă analistul Jeffrey Lewis. "Orice ar spune Kim Jong-Un despre dorinţa sa în sensul denuclearizării, Coreea de Nord continuă să fabrice şi să instaleze sisteme de rachete nucleare", precizează expertul.

Oficiali de la Washington au declarat că nu sunt surprinşi de aceste dezvăluiri. "Urmărim îndeaproape Coreea de Nord. Continuăm să susţinem procesul diplomatic. Nu vom discuta despre teme legate de informaţii", a declarat colonelul Chris Logan, purtătorul de cuvânt al Pentagonului.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici