CNN: Prima zi de contraofensivă ucraineană s-a încheiat cu pierderi grele. Dar ucrainenii nu se lasă bătuţi

Forţele armate ale Ucrainei s-au confruntat cu o rezistenţă acerbă şi au suferit pierderi în timpul atacului asupra poziţiilor ruseşti, raportează CNN.

88303 afișări
Imaginea articolului CNN: Prima zi de contraofensivă ucraineană s-a încheiat cu pierderi grele. Dar ucrainenii nu se lasă bătuţi

Imagine generată de AI, Midjourney

Un oficial american a descris pierderile, inclusiv vehiculele blindate furnizate de SUA, drept „semnificative”.

De asemenea, se raportează că trupele ucrainene au reuşit să învingă doar o parte din forţele ruse din est, în zona Bakhmut.

Dar ambii oficiali americani spun că pierderile nu vor afecta contraofensiva ucraineană planificată.

Oficialii americani şi occidentali s-au aşteptat de mult timp ca pregătirile pentru contraofensivă să dureze ceva timp şi să pună în pericol personalul şi echipamentele ucrainene, inclusiv sistemele furnizate de Occident, transmite CNN

Oficialii americani şi occidentali se pregătesc pentru contraofensivă de luni de zile. Săptămâna aceasta, ministrul adjunct al Apărării din Ucraina, Hanna Maliar, a declarat că o ofensivă „are loc în mai multe direcţii”.

„Nu este vorba doar despre Bakhmut. Ofensiva are loc în mai multe direcţii”, a spus Maliar. „Suntem fericiţi de fiecare metru recuperat. Astăzi este o zi de succes pentru forţele noastre.

Pentru prima dată în istorie, tancurile germane Leopard-2 au participat la luptă directă cu forţele militare ale Federaţiei Ruse. 

Potrivit observatorului militar BILD, Julian Röpke, luptele s-au întâmplat astăzi în timpul operaţiunilor ofensive ale Forţelor Armate ale Ucrainei la sud de Orekhov.

Este începutul unei contraofensive la scară largă.

Röpke notează că Leopard-2 sunt în fruntea coloanei care avansează, urmate de vehiculele blindate britanice şi americane.

„Se pare că tancurile germane au întâmpinat o rezistenţă acerbă din partea ruşilor. Mai multe vehicule păreau a fi lovite de mine sau au intrat sub focul de artilerie. Ce tip de maşini sunt în flăcări [în videoclip] nu este încă clar”, scrie jurnalistul. 
 
S-a confirmat ulterior că tancurile germane Leopard-2 au fost avariate sau distruse. 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici