Coadă de 12 kilometri la graniţa între Bulgaria şi Grecia. Se aşteaptă şase ore la Kulata – Promachonas/ MAE reia apelurile

O coadă de 12 kilometri s-a format la graniţa între Bulgaria şi Grecia şi se aşteaptă şase ore, transmite MAE, precizând că există un flux de acces pentru maşinile înmatriculate în statele membre UE.

6070 afișări
Imaginea articolului Coadă de 12 kilometri la graniţa între Bulgaria şi Grecia. Se aşteaptă şase ore la Kulata – Promachonas/ MAE reia apelurile

Coadă de 12 kilometri la graniţa între Bulgaria şi Grecia. Se aşteaptă şase ore la Kulata – Promachonas/ MAE reia apelurile

Ministerul Afacerilor Externe transmite, sâmbătă, 4 iulie, că a reluat în regim de urgenţă demersurile pe lângă Ministerul de externe elen şi a cerut autorităţilor elene să identifice, în cel mai scurt timp, soluţii care să permită fluidizarea traficului în punctul de frontieră Kulata – Promachonas.

MAE a solicitat suplimentarea personalului şi a echipamentelor de testare la punctul de frontieră Kulata – Promachonas, cât şi clarificarea în cel mai scurt timp a statutului punctului de frontieră Makaza.

De asemenea, reprezentanţii misiunilor diplomatice ale României la Atena şi Sofia, cât şi cei ai Consulatului General al României la Salonic sunt în dialog constant cu autorităţile elene.

„Ca şi în zilele precedente, reprezentanţi ai Ambasadei României la Sofia, precum şi ai oficiului consular de la Salonic sunt prezenţi în punctul de frontieră pentru a se asigura că cetăţenii români primesc asistenţă consulară, dacă este cazul. Potrivit informaţiilor comunicate de Ambasada României la Sofia, la acest moment, coloana de autovehicule aflată în aşteptare pentru accesul în punctul de frontieră se întinde pe o lungime de aproximativ 12 kilometri, timpul de aşteptare fiind de aproximativ 6 ore.

Aglomeraţia din punctul de frontieră este generată de faptul că autorităţile elene testează toţi cetăţenii statelor non-UE. Ca urmare a demersurilor efectuate de partea română, autorităţile elene au reluat procedura stabilită anterior de separare a fluxului de acces pentru autoturismele înmatriculate în statele membre UE. De asemenea, la acest moment, procedurile de verificare a formularelor electronice sunt desfăşurate simultan pe patru fluxuri, iar procedurile de testare de către trei echipe”, anunţă MAE.

Ministerul Afacerilor Externe reaminteşte că, potrivit datelor oficiale comunicate de autorităţile locale, ieşirea de pe teritoriul Republicii Elene se mai poate efectua, în prezent, prin punctele de frontieră terestră - Promachonas (Serres) – Kulata (Bulgaria); Nymfeia (Komotini) – Makaza (Bulgaria); Evzoni (Kilkis) – Bogoroditsa (Macedonia de Nord), cu menţiunea că ultimele două puncte de frontieră pot fi închise în orice moment, fără preaviz.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici