Coaliţia condusă de SUA a atacat infrastructura Siriei, nu şi instalaţiile petroliere Stat Islamic, declară un oficial rus

Coaliţia internaţională coordonată de Statele Unite a distrus infrastructura economică din Siria pentru a slăbi guvernul legitim al ţării, însă nu a vizat şi instalaţiile petroliere capturate de Stat Islamic,a declarat Igor Konaşenkov,purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării,scrie Tass.

1168 afișări
Imaginea articolului Coaliţia condusă de SUA a atacat infrastructura Siriei, nu şi instalaţiile petroliere Stat Islamic, declară un oficial rus

Coaliţia condusă de SUA a atacat infrastructura Siriei,nu şi instalaţiile petroliere Stat Islamic, declară un oficial rus (Imagine: Shutterstock / Mediafax Arhiva Foto)

Konaşenkov a replicat la o afirmaţie făcută de directorul CIA, John Brennan, care a acuzat Rusia că foloseşte "tactica pâmântului pârjolit" în Siria.

"Directorul CIA, John Brennan, cunoaşte faptul că mult timp înainte de operaţiunile grupului aerian rus în Siria, coaliţia internaţională, în mod metodic şi susţinut, a distrus întreaga infrastructură economică din Siria începând din anul 2012, pentru a slăbi cât mai mult guvernul legitim, în pofida tuturor greutăţilor pentru civili care au avut drept rezultat emigraţia a milioane de refugiaţi", a declarat oficialul rus.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării a mai adăugat că "în mod surprinzător, bombardamentele efectuate de Statele Unite şi coaliţie nu au vizat instalaţiile de extragere a petrolului deja capturate de ISIL (Stat Islamic) şi a permis militanţilor să obţină lunar zeci de milioane de dolari din vânzarea ilegală a ţiţeiului şi să folosească aceste fonduri pentru a recruta mercenari din întreaga lume".

Oficialul rus a mai afirmat că datorită sprijinului forţelor aeriene ruse, trupele guvernamentale siriene au eliberat peste 12.000 de kilometri pătraţi din teritoriul Siriei şi 499 de comunităţi, iar 35.000 de militanţi au fost eliminaţi.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici