Coca-Cola retrage de pe piaţă 22.000 de seturi de pahare conţinând cadmiu

Compania Coca-Cola a anunţat duminică retragerea a 22.000 de seturi de pahare care conţin cadmiu, o substanţă cancerigenă, afirmând în acelaşi timp că nivelurile detectate sunt "prea slabe pentru a reprezenta un pericol pentru sănătate".

169 afișări
Imaginea articolului Coca-Cola retrage de pe piaţă 22.000 de seturi de pahare conţinând cadmiu

Coca-Cola retrage de pe piaţă 22.000 de seturi de pahare conţinând cadmiu (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Grupul subliniază, într-un comunicat, că a luat această decizie din "motive de calitate".

"Unul dintre pahare, conceput pentru a semăna cu o cutie de Coca-Cola, nu răspundea aşteptărilor noastre în ceea ce priveşte calitatea. Deşi testele recente au arătat că desenul care decorează exteriorul paharului conţine cadmiu, nivelurile slabe detectate nu reprezintă un pericol (...) pentru sănătate", potrivit textului.

Coca-Cola "se angajează fără concesii să respecte calitatea şi este posibil să retragem uneori produse de pe piaţă din motive de calitate, chiar dacă nu există motive de îngrijorare în legătură cu siguranţa (alimentară) sau obligaţia legală de a lua aceste decizii", precizează compania.

"Ne cerem scuze pentru inconvenienţele create clienţilor noştri", subliniază comunicatul.

Paharele erau vândute pe întreg teritoriul Statelor Unite începând din luna martie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici