Cod roşu de furtuni violente la Roma

Autorităţile din Roma au emis joi cod roşu pentru fenomene meteorologice extreme, în condiţiile în care se aşteaptă ca furtuni violente să se producă în cursul serii în capitală, relatează agenţia ANSA, în pagina electronică.

277 afișări
Imaginea articolului Cod roşu de furtuni violente la Roma

Cod roşu de furtuni violente la Roma (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

Precipitaţiile abundente au determinat deja, joi dimineaţă, închiderea a patru staţii de metrou şi devierea a şase zboruri de la aeroportul Ciampino din Roma la aeroportul Fiumicino.

De asemenea, autorităţile au decis să închidă mai multe şcoli şi obiective turistice din Roma.

Prefectul capitalei, Giuseppe Pecoraro, i-a îndemnat încă de miercuri pe locuitorii din Roma să nu iasă din casă dacă nu este necesar.

Situaţii speciale au fost înregistrate şi în regiunile din nord, în special Friuli-Venezia Giulia, unde autorităţile au emis o alertă privind riscul de inundaţii, şi Veneto, unde nivelul apei a ajuns în Veneţia la 103 centimetri.

În provincia Trentino, din nord, mai multe şosele au fost închise în urma alunecărilor de teren. Situaţia s-a ameliorat în Carrara, unde părţi din oraşul toscan au fost inundate. Apele s-au retras, însă circulaţia se desfăşoară cu dificultate, în condiţiile în care drumurile au fost acoperite cu noroi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici