Coliziune între două trenuri în Belgia, soldată cu 30-40 de răniţi uşor

O coliziune între două trenuri de călători în gara din oraşul belgian Arlon, în apropiere de frontiera cu Luxemburg, a provocat miercuri rănirea uşoară a 30-40 de persoane, a anunţat poliţia locală.

24 afișări

Aproape toţi răniţii au primit îngrijiri medicale de la serviciile de urgenţă sosite la faţa locului. Doar două persoane au fost transportate la spitalul din Arlon. Un plan de urgenţă a fost lansat însă la nivel comunal, potrivit poliţiei, citată de agenţia de presă belgiană, Belga.

Accidentul s-a produs la capătul peronului. Un tren de călători venind din Luxemburg a fost lovit în momentul sosirii sale în gară de un alt tren, care pleca în direcţia Luxemburg şi care părăsea gara.

Între 150 şi 180 de persoane se deplasau la bordul celor două trenuri.

Vagoanele nu s-au răsturnat, a precizat operatorul feroviar SNCB. Accidentul s-a produs la o viteză redusă, la ieşirea din gară, a menţionat Infrabel, administratorul reţelei feroviare belgiene. Potrivit unor martori citaţi de postul de televiziune RTL-TVI, şocul a fost violent şi "totul a zburat în toate părţile".

Procurorul din Arlon, Serge Lipszyc, s-a deplasat la locul accidentului. Cauzele coliziunii rămân încă necunoscute.

Mai multe accidente feroviare s-au produs în ultimele luni în Belgia, alimentând astfel o controversă privind vechimea echipamentelor.

În martie, o coliziune între o locomotivă şi un tren belgian oprit, transportând produse inflamabile, s-a produs în apropiere de Liege.

La 15 februarie, o coliziune, mai gravă, între două trenuri de călători s-a soldat cu 18 morţi în apropiere de Hal, la periferia Bruxelles-ului, la o oră de vârf.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici