Coliziunea distrugătorului american McCain cu un petrolier. Ancheta arată că tragedia ar fi putut fi evitată

Coliziunea între distrugătorul american John S. McCain şi un petrolier ar fi putut fi prevenită, au anunţat forţele navale SUA, precizând că în urma acestui incident a fost decisă eliberarea din funcţie a comandantului navei militare, informează agenţia de ştiri Reuters.

3913 afișări
Imaginea articolului Coliziunea distrugătorului american McCain cu un petrolier. Ancheta arată că tragedia ar fi putut fi evitată

Coliziunea distrugătorului american McCain cu un petrolier. Ancheta arată că tragedia ar fi putut fi evitată

"Comandantul a dat dovadă de judecată slabă, iar ofiţerul executiv a condus inadecvat programul de antrenament al (echipajului) navei", se afirmă într-un comunicat al Flotei a 7-a a Statelor Unite, unitate staţionată în Japonia.

În luna august, Viceamiralul Joseph Aucoin, comandantul flotei SUA din Japonia, a fost demis după patru incidente care au avut loc anul acesta, dintre care două au implicat victime.

Distrugătorul USS John S. McCain a intrat în coliziune cu petrolierul Alnic MC la est de Singapore, nava americană fiind grav avariată, patru militari au fost răniţi, iar alţi zece au decedat.

Şapte militari americani au murit în luna iunie, după ce distrugătorul USS Fitzgerald şi o navă de transport containere s-au ciocnit în apropiere de Japonia.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici