VIDEO  Colosală lucrare de inginerie la Amsterdam: parcare pentru 7.000 de biciclete construită sub apă

Amsterdam confirmă încă o dată că este capitala europeană a bicicletelor şi, mai general, a transportului ecologic.

1335 afișări
Imaginea articolului Colosală lucrare de inginerie la Amsterdam: parcare pentru 7.000 de biciclete construită sub apă

Colosală lucrare de inginerie la Amsterdam: parcare pentru 7.000 de biciclete construită sub apă

Statisticile vorbesc despre un număr total de 900.000 de biciclete la o populaţie de 882.000 de locuitori.

Cifre disproporţionate care, deşi rezolvă multe probleme prin reducerea la zero a impactului asupra mediului, generează una semnificativă: dificultatea de a găsi parcări pentru vehiculele cu două roţi acţionate cu pedale, mai ales în locurile cele mai aglomerate precum sunt staţiile.

Oraşul Amsterdam a dorit să faciliteze şi mai mult mişcarea bicicliştilor şi, în mai puţin de 3 ani, a construit o parcare pentru biciclete în apropierea gării centrale care, după cum se ştie, este situată pe 3 insule artificiale.

S-a câştigat spaţiu prin construirea parcării-mamut sub apele râului Amstel, care străbate oraşul-simbol al Olandei. Structura, construită la 9 metri sub nivelul apei, poate găzdui peste 7.000 de biciclete şi este conectată direct la staţie printr-un tunel.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici