Comandantul Districtului militar de est rus a fost demis pe fondul unor înfrângeri în Ucraina

Comandantul Districtului militar de est rus, generalul-colonel Alexander Chaiko, a fost demis, anunţă Reuters, aceasta fiind cea mai recentă remaniere de vârf pe fondul unei serii de înfrângeri pe câmpul de luptă din Ucraina.

972 afișări
Imaginea articolului Comandantul Districtului militar de est rus a fost demis pe fondul unor înfrângeri în Ucraina

La conducerea districtului a fost numit generalul-locotenent Rustam Muradov. Districtul de est acoperă trupele din Orientul Îndepărtat al Rusiei, dar o mare parte din efectivele sale sunt desfăşurate în prezent în Ucraina.

Muradov, care a fost sancţionat de Uniunea Europeană în februarie, a servit anterior în regiunea Donbas din estul Ucrainei şi a comandat forţele ruse de menţinere a păcii din Nagorno-Karabah.

Luni, comandantul districtului militar vestic, generalul-colonel Alexander Zhuravlyov, a fost înlocuit, la scurt timp după pierderile suferite de Rusia în nord-estul Ucrainei luna trecută şi după recucerirea de către Ucraina a oraşului Lyman, în regiunea Doneţk.

De atunci, forţele ruseşti au pierdut, de asemenea, controlul asupra câtorva sute de kilometri pătraţi din regiunea ucraineană Herson, teritoriu anexat de Rusia.

În septembrie, ministrul adjunct al apărării însărcinat cu logistica, generalul Dmitri Bulgakov, a fost înlocuit cu generalul-colonel Mihail Mizintsev, acuzat de Uniunea Europeană că a orchestrat un asediu al portului ucrainean Mariupol la începutul războiului, în care au murit mii de civili.

În august, agenţia de ştiri de stat RIA a raportat că a fost demis comandantul flotei din Marea Neagră, după scufundarea crucişătorului Moskva şi pierderea a opt avioane într-un atac asupra unei baze ruseşti din Crimeea.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici