COMENTARIU Lelia Munteanu | Marele Manipulator. Un sumbru scenariu plauzibil

2276 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Lelia Munteanu | Marele Manipulator. Un sumbru scenariu plauzibil

COMENTARIU Lelia Munteanu | Marele Manipulator. Un sumbru scenariu plauzibil

La sfârşit de an 5780, cotidianul Haaretz, sub semnătura lui Nehemia Shtrasler, a lansat un senariu întunecat pentru Israelul lui 5781, avându-l ca arhitect pe marele, genialul manipulator care e Benjamin Netanyahu.

Cea mai fierbinte dorinţă a premierului de la Ierusalim e să scape de Justiţie şi nu se va da în lături de la nimic până nu şi-o va îndeplini. Epidemia declanşată de noul coronavirus a devenit principalul său instrument.

Planul Regelui Bibi, aşa cum îl desfăşoară jurnalistul de la Haaretz, aduce a scenariu de groază, din care primul episod s-a derulat, iar al doilea se va sfârşi cu o explozie a infectărilor după fakelockdown-ul (aşa îl numeşte presa) care a fost instituit ieri la ora 14.

Episodul al treilea va debuta ravagiile flucorona din decembrie, care va arunca spitalele în pragul colapsului. Panica va pune din nou stăpânire pe oameni, iar Netanyhu va scoate asul din mânecă - al treilea lockdown, de data asta unul adevărat, fără derogări: „totul se va închide - şi supermarketurile, şi manifestaţiile din Balfour, şi tribunalele, iar armata va împărţi raţii de război din casă în casă. În aceste condiţii, procesul premierului se va amâna”. Între timp, pe 23 decembrie, când vor începe în Knesset dezbaterile legate de Buget, proiectul prim ministrului va cădea, ca să cadă şi Guvernul şi să se meargă spre anticipate, în martie 2021 (e singura soluţie ca Regele Bibi să nu-i predea stafeta de prim ministru lui Benny Gantz, aşa cum prevede contractul de coaliţie).

Episodul al patrulea începe după alegerile din martie 2021. „Netanyahu va forma un guvern minoritar de urgenţă, cu Bennett, Lieberman şi religioşii, că aşa e în regim de urgenţă. Va promulga Legea Franceză, care îi va amâna procesul sine die. Între timp, va anihila Justiţia prin Legea Depăşirii. Procurorul General Mandelblit nu va rezista presiunilor şi se va retrage, iar Netanyahu îl va înlocui cu cineva mai <prietenos>. Procesul lui Netanyahu nu va avea loc niciodată”.

Ce te îngheaţă în acest scenariu e că premierul ar fi putut oricând să îngrădească epidemia, dar n-a avut nici un interes.

Şi, privind la propria ta ţară, te înfricoşează ideea manipulării politice a epidemiei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici