Comisarul european pentru Justiţie va vizita Malta pentru a verifica măsurile luate împotriva spălării de bani şi desfăşurarea anchetei privind moartea jurnalistei Daphne Galizia

Comisarul european pentru Justiţie, Vera Jourova, a anunţat luni că va efectua o vizită în Malta, cât de curând, pentru a verifica măsurile împotriva spălării de bani şi desfăşurarea anchetei privind moartea unei jurnaliste de investigaţii, relatează site-ul agenţiei Reuters.

135 afișări
Imaginea articolului Comisarul european pentru Justiţie va vizita Malta pentru a verifica măsurile luate împotriva spălării de bani şi desfăşurarea anchetei privind moartea jurnalistei Daphne Galizia

Comisarul european pentru Justiţie va vizita Malta pentru a verifica măsurile luate împotriva spălării de bani şi desfăşurarea anchetei privind moartea jurnalistei Daphne Galizia

Vizita lui Jourova va depune mai multă presiune asupra Maltei, după ce Parlamentul European şi-a exprimat "profunda îngrijorare" privind independenţa poliţiei şi spălarea banilor, printr-o rezoluţie adoptată anul trecut.

Rezoluţia a fost adoptată după ce jurnalista de investigaţii Daphne Caruana Galizia a fost ucisă în luna octombrie, după ce o bombă a fost plantată sub maşina ei.

Jourova a anunţat că va efectua o vizită în Malta, până în luna iunie, pentru a discuta mai multe probleme cu autorităţile.

Decizia ei a fost luată după ce mai multe grupuri media, inclusiv Reuters, au început să urmeze investigaţii făcute de Caruana Galizia, într-o iniţiativa numită "Proiectul Daphne".

"Vreau, desigur, să verific investigarea morţii doamni Galizia", a declarat Jourova într-o conferinţă de presă de la Bruxelles. Până acum, trei bărbaţi au fost acuzaţi pentru uciderea jurnalistei, însă poliţia nu a indentificat încă persoana care a dat ordinul.

"Această investigaţie nu are doar scopul de a aduce, în faţa justiţiei, oamenii care au făcut bomba şi au declanşat bomba care a ucis-o pe Daphne. Această investigaţie reprezintă dezvăluirea celui care a ordonat acest lucru", a declarat şi Frans Timmermans, prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, în cadrul aceleaşi conferinţe de presă.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici