Comisia Europeană aprobă primele PNRR-uri. În ce investesc banii ţările din UE

  • Ursula von der Leyen şi-a început turneul european în ţările care au "ok-ul" Comisiei pentru PNRR.
  • Startul se dă în Spania şi Portugalia. Turneul care o va purta în mai multe capitale europene are ca scop anunţarea aprobării planurilor de investiţii şi de reforme menite să ajute la depăşirea crizei economice generate de pandemie.
2841 afișări
Imaginea articolului Comisia Europeană aprobă primele PNRR-uri. În ce investesc banii ţările din UE

Comisia Europeană aprobă primele PNRR-uri. În ce investesc banii ţările din UE

Ce părţi din economie vor finanţa ţările Uniunii Europene prin PNRR?
 
Într-o foarte mare măsură vor fi finanţate prin PNRR acele părţi ale economiei pentru care fiecare ţară aduce valoare adăugată la nivelul UE.  Astfel, Germania doreşte să digitalizeze întreaga producţie, peste 1 miliard de euro în proiecte. Franţa va pune accent pe dezvoltarea sectorului hi-tech şi doreşte să aibă 3 unicorni în domenii precum: tehnologii cuantice şi securitate ciberbetică. Planurile Franţei şi Germaniei prezintă chiar şi timeline-ul implementării proiectelor. Planurile lor dar şi al Poloniei au un lucru în comun: dezvoltă masiv acele domenii pe care respectivele ţări le consideră ca fiind motoare de dezvoltare şi anume: Franţa pune accent pe resursa umană, Germania pe automatizări, iar Polonia pe agricultură.
 
Danemarca vedem că a inclus o subcomponentă dedicată digitalizării IMM-urilor.  
 
Cât investesc ţările europene în digitalizărea IMM-urilor? 
 
Portugalia pune accent pe acest lucru. Investiţiile sale în aceasta componentă se ridică la 1.36 miliarde de euro. Franţa vrea să creeze un cadru pentru acces mai facil la contracte publice şi pregăteşte scutiri de taxe şi impozite. Investiţiile în fonduri regionale sunt de aproximativ 250 milioane de euro. Danemarca are pe agenda sa un program de subvenţii pentru digitalizarea sectorului. Şi Spania i se alătură în acest sens. Aceasta alocă 16 miliarde de euro pentru digitalizarea IMM-urilor dar şi către recuperarea turismului. Noi însă mai stăm un pic. România mai trebuie să vină cu documente justificative şi clarificări. 
 
Investiţii în sectorul IMM
  • Portugalia - 1.36 miliarde
  • Spania - 16 miliarde 
  • Franţa - 250 milioane 
  • Danemarca - 0.7 miliarde 
  • Polonia - 500 milioane 

De câte ori apare acronimul IMM în PNRR al fiecărei ţări?

  • Romania 21 apariţii
  • Franţa 54 apariţii
  • Germania 128 apariţii
Ce a spus Ursula von der Leyen înainte de a-şi începe călătoria în Portugalia?
 
Preşedintele Comisiei Europene a prezentat certificatul verde electronic şi a spus că e nerăbdătoare să vadă cum va funcţiona acesta de-a lungul călătoriilor sale în Europa. 
 
 
URSULA VON DER LEYEN, preşedintele Comisiei Europene: Plănuiesc acum să-mi încep turul prin 27 de state membre pentru Next Generation EU, Planul nostru de recuperare şi rezilienţă. Şi sunt foarte curiosă să testez şi să văd cum va funcţiona acest certificat. 
 
Investiţii în sectorul IMM
  • Portugalia - 1.36 miliarde €
  • Spania - 16 miliarde €
  • Franţa - 250 milioane €
  • Danemarca - 0.7 miliarde EUR
  • Polonia - 500 milioane €

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici