Comisia Europeană ar putea amâna o parte din măsurile din cunoscutul "Green Deal". Obiectivul pentru 2030 ramâne neschimbat

Comisia Europeană va amâna unele politici din cunoscutul Green Deal din cauza pandemiei de coronavirus, dar data pentru un noua ţintă privind emisiile de gaze cu efect de seră rămâne 2030, potrivit unui draft al documentului, citat de Reuters.

275 afișări
Imaginea articolului Comisia Europeană ar putea amâna o parte din măsurile din cunoscutul "Green Deal". Obiectivul pentru 2030 ramâne neschimbat

Comisia Europeană ar putea amâna o parte din măsurile din cunoscutul "Green Deal"

Pandemia şi şocul economic au forţat Uniunea Europeană să revizuiască planurile pentru 2020, deoarece criza necesită o atenţie sporită pe sectorul economic. Măsurile plănuite pentru protecţia biodiversităţii şi o serie de reforme pentru a face agricultura mai sustenabilă care trebuiau implementate in scurt timp vor fi cel mai probabil amânate pe finalul anului sau chiar în 2021. 
 
Planul pentru o agricultura mai sustenabiă ar putea suferi modificări potrivit draftului, deoarece bugetul Uniunii Europene ar putea fi schimbat pentru a sprijini sectoarele afectate economic de pandimie.
 
Proiectele pentru un trasport şi un sectorul chimic mai sustenabil poat fi împinse spre finalul anului.
 
Totuşi potrivit documentului măsurile cele mai importante din acord nu vor suferi modificări, iar termenul pentru un not traget pentru emisi ramâne 2030.
 
Un grup de 180 de politiceni europeni a cerut UE să folosescă investiţii prietenoase cu mediul pentru a reporni economia după pandemie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici