Comisia Europeană: Încurajăm Rusia să remedieze lacunele procesului electoral

Comisia Europeană "încurajează Rusia să remedieze lacunele" procesului electoral, a declarat luni o purtătoare de cuvânt, la o zi după victoria lui Vladimir Putin în primul tur al scrutinului prezidenţial rus.

83 afișări
Imaginea articolului Comisia Europeană: Încurajăm Rusia să remedieze lacunele procesului electoral

Comisia Europeană: Încurajăm Rusia să remedieze lacunele procesului electoral (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Uniunea Europeană ia notă de rezultatele preliminare", a declarat purtătoarea de cuvânt, Maja Kocijancic, subliniind că Bruxelles-ul împărtăşeşte preocupările observatorilor internaţionali, după un raport al OSCE care menţiona nereguli în cursul scrutinului.

"La nivel global, împărtăşim diagnosticul lor" şi "încurajăm Rusia să remedieze aceste lacune", a adăugat purtătoarea de cuvânt.

Ea a explicat că UE a urmărit "cu mare atenţie" desfăşurarea scrutinului, "deoarece Rusia este atât un partener strategic, cât şi o ţară vecină".

Întrebată despre faptul că UE nu l-a felicitat încă pe Putin pentru victoria sa, purtătoarea de cuvânt a Comisiei a indicat că Bruxelles-ul aşteaptă un raport mai complet asupra rezultatelor scrutinului. "Toate la vremea lor", a precizat ea.

Potrivit observatorilor OSCE, "procesul (electoral) s-a deteriorat de la numărarea voturilor".

"Deşi candidaţii la alegerile prezidenţiale ruse au putut face campanie fără obstacole, condiţiile au fost clar influenţate în favoarea unui candidat, premierul Vladimir Putin", au apreciat ei.

Vladimir Putin a câştigat scrutinul cu aproape 64 la sută din voturi, potrivit rezultatelor aproape definitive publicate de Comisia Electorală Centrală, la finalul unui scrutin marcat de numeroase fraude, conform opoziţiei şi observatorilor ruşi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici