Comisia Europeană refuză să comenteze declaraţiile controversate făcute de Viktor Orban

Comisia Europeană a refuzat să comenteze declaraţiile făcute de premierul Ungariei, Viktor Orban, în cursul unei vizite în România.

629 afișări
Imaginea articolului Comisia Europeană refuză să comenteze declaraţiile controversate făcute de Viktor Orban

Comisia Europeană refuză să comenteze declaraţiile controversate făcute de Viktor Orban (Imagine: Balasz Attila/Mediafax Foto)

Întrebat în legătură cu afirmaţiile controversate făcute de Viktor Orban, Jonathan Todd, purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene, a refuzat să facă vreun comentariu.

"În conformitate cu acordurile semnate cu UE, statele membre au obligaţia de a menţine valorile democratice, iar Comisia Europeană nu are niciun motiv să tragă concluzia, din discursul rostit la o universitate de vară, că Ungaria se va sustrage obligaţiilor", a precizat Orban.

Aflat sâmbătă la Băile Tuşnad, Viktor Orban a declarat, printre altele, că Ungaria va deveni un "stat axat pe muncă având un caracter nonliberal".

În discursul său, premierul ungar a criticat "activiştii politici plătiţi", sugerând că aceştia reprezintă interese străine în Ungaria.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici