Comisia Europeană va elabora reglementări pentru salarii egale, la nivelul UE, în cazul angajaţilor detaşaţi

Comisia Europeană va încerca să elaboreze un proiect de lege pe baza principiului "salariilor egale" în statele UE, pentru angajaţii detaşaţi, anunţă comisarul european pentru Muncă şi Afaceri Sociale, Marianne Thyssen.

359 afișări
Imaginea articolului Comisia Europeană va elabora reglementări pentru salarii egale, la nivelul UE, în cazul angajaţilor detaşaţi

Comisia Europeană va elabora reglementări pentru salarii egale, la nivelul UE, în cazul angajaţilor detaşaţi

"Vom vedea dacă ne putem adapta la principiul salariilor egale şi condiţiilor egale în acelaşi loc de muncă" pentru angajaţii detaşaţi, a explicat Marianne Thyssen, cu ocazia sesiunii plenare a Parlamentului European, desfăşurată la Strasbourg.

În acest context, va fi necesară revizuirea directivei privind angajaţii detaşaţi.

"Nu va fi o dezbatere uşoară în Consiliul Uniunii Europene şi în Consiliul European. Dar vrem să oferim o certitudine legală pentru a facilita mobilitatea angajaţilor", a precizat Thyssen, potrivit Le Figaro.

"Lucrăm la un set de reglementări privind mobilitatea, le vom prezenta până la sfârşitul anului", a spus comisarul belgian.

Recent, Marianne Thyssen a primit susţinerea colegilor din Comisia Europeană pentru o propunere de coordonare a sistemelor de securitate socială în statele membre ale Uniunii Europene.

Aproximativ 8,1 milioane de cetăţeni europeni lucrează într-un alt stat membru decât cel de origine. În plus, există 1,6 milioane de angajaţi transfrontalieri şi 1,3 milioane de angajaţi detaşaţi. Angajaţii detaşaţi sunt trimişi în alt stat de compania din ţara de origine, pe termen determinat, în medie de patru luni.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici