Comisia Europeană vrea România în spaţiul Schengen

  • Comisia Europeană cere aderarea României la spaţiul Schengen
  • Margaritis Schinas, vicepreşedintele CE: Schengen nu este complet fără toate statele membre
  • Noua strategie solicită ridicarea controalelor pentru Bulgaria, România şi Croaţia
1793 afișări
Imaginea articolului Comisia Europeană vrea România în spaţiul Schengen

Comisia Europeană vrea România în spaţiul Schengen

Comisia Europeană cere Consiliului să dea undă verde cât mai curând posibil aderării României la Schengen. E nevoie de extindere. Viitorul Schengen trebuie să includă cât mai multe state membre ale UE care sunt deja pregătite pentru aderare.
 
Strategia solicită Consiliului să decidă asupra ridicării controalelor şi a integrării în spaţiul Schengen atât pentru România cât şi pentru Bulgaria şi Croaţia.
 
Bulgaria şi România au finalizat cu succes evaluarea necesară încâ din 2010 şi 2011. În ceea ce priveşte Croaţia, Comisia a confirmat în octombrie 2019 că a luat măsurile necesare pentru a se asigura că sunt îndeplinite toate condiţiile.
 
Spaţiul Schengen este compus din toate ţările UE, cu excepţia Bulgariei, României, Croaţiei, Ciprului şi Irlandei. De asemenea, include şi patru ţări din afara UE: Islanda, Norvegia, Elveţia şi Lichtenstein.
 
Ţări membre ale Spaţiului Schengen: Austria, Belgia, Cehia, Danemarca, Elveţia, Estonia, Finlanda, Franţa, Germania, Grecia, Islanda, Italia, Letonia, Lichtenstein, Lituania, Luxemburg, Malta, Olanda, Norvegia, Polonia, Portugalia, Slovacia, Slovenia, Spania, Suedia şi Ungaria.
 
Ţări care ar urma să adere la Spaţiul Schengen: România, Bulgaria, Croaţia şi Cipru.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici