Comisia Juridică din Senatul SUA a avizat favorabil numirea lui Brett Kavanaugh, acuzat de agresiuni sexuale, la Curtea Supremă/ FBI va face anchetă

Comisia Juridică din Senatul SUA a dat vineri aviz favorabil numirii lui Brett Kavanaugh în funcţia de judecător la Curtea Supremă, însă înainte de votul final în Senat, Kavanaugh va fi vizat de o anchetă FBI pe tema presupuselor agresiuni sexuale săvârşite de acesta în adolescenţă.

967 afișări
Imaginea articolului Comisia Juridică din Senatul SUA a avizat favorabil numirea lui Brett Kavanaugh, acuzat de agresiuni sexuale, la Curtea Supremă/ FBI va face  anchetă

Comisia Juridică din Senatul SUA a avizat favorabil numirea lui Kavanaugh la Curtea Supremă

Comisia, care se ocupă cu examinarea candidaţilor pentru Curtea Supremă, a avizat favorabil candidatura lui Kavanaugh, cu 11 voturi pentru şi 10 împotrivă, informează cotidianul The Telegraph.

Senatorul republican Jeff Flake a anunţat în mod surprinzător că va vota pentru Kavanaugh cu condiţia ca acuzaţiile de agresiuni sexuale cu care judecătorul se confruntă să fie anchetate de FBI.

Flake a cerut ca votul final să fie amânat cu circa o săptămână pentru a permite o anchetă FBI.

Decizia surpinzătoare a lui Flake de a susţine cererea democraţilor privind demararea unei anchete FBI creează un nou potenţial obstacol în calea numirii lui Kavanaugh la Curtea Supremă.

Trump a anunţat ulterior că cerut FBI să efectueze o nou anchetă privind presupusele agresiuni sexuale de care Kavanaugh este acuzat.

"Am ordonat FBI-ului să efectueze o investigaţie suplimentară pentru actualizarea dosarului judecătorului Kavanaugh", a afirmat Trump într-un comunicat, adăugând că acţiunea trebuie să aibă "un scop limită şi să fie finalizată în mai puţin de o săptămână".

Christine Blasey Ford, femeia care îl acuză de agresiune sexuală pe Brett Kavanaugh, a depus mărturie joi în Comisia Juridică din Senat. Ea a declarat că agresiunea „i-a afectat drastic viaţa” şi că pentru foarte mult timp a fost „prea speriată şi ruşinată să împărtăşească detaliile cu altcineva”.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici