Comitetul rus de Investigaţii acuză Ucraina de folosirea unor arme de distrugere în masă

Comitetul de Investigaţii al Rusiei a anunţat că a primit dovezi irefutabile care indică faptul că forţele militare ucrainene au folosit arme de distrugere în masă împotriva civililor, în timpul confruntărilor cu rebeli proruşi din sud-estul Ucrainei, relatează agenţia de ştiri Tass.

866 afișări
Imaginea articolului Comitetul rus de Investigaţii acuză Ucraina de folosirea unor arme de distrugere în masă

Comitetul rus de Investigaţii acuză Ucraina de folosirea unor arme de distrugere în masă (Imagine: Hepta / Mediafax Arhiva Foto)

Svetlana Petrenko, purtătoare de cuvânt a Comitetului de Investigaţii, a declarat că dovezile primite arată că forţele ucrainene au folosit sistemul de rachete tactice Tochka-U în timpul bombardamentelor ce au vizat mai multe localităţi din regiunea Lugansk.

Potrivit datelor prezentate, forţele ucrainene au folosit rachete cu focoase brizante cu submuniţii împotriva civililor.

Petrenko a mai indicat că astfel de rachete pot fi echipate cu ogive nucleare şi chimice, adăugând că "astfel de arme pot fi clasificate drept arme de distrugere în masă, având o putere de distrugere imensă într-o zonă întinsă".

Oficialul rus a mai subliniat că acordurile internaţionale interzic folosirea unor astfel de arme care provoacă victime în rândul civililor şi distrug infrastructura civilă, adăugând că forţele ucrainene au încălcat prevederile acordului de la Minsk.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici