Comoară istorică adusă la suprafaţă în Egipt. Arheologii au descoperit un mormânt vechi de 2.500 de ani care conţine cel puţin 100 de mumii

  • Cel puţin 100 de sicrie vechi şi 40 de statui aurite au fost descoperite într-un sit masiv la sud de capitala egipteană Cairo, au anunţat sâmbătă autorităţile egiptene.
  • Unele dintre sarcofagele colorate, sigilate, care au fost îngropate acum mai bine de 2500 de ani, conţineau mumii înfăşurate în pânză.
  • Descoperirile datează din timpul dinastiei Ptolemaice, care a condus Egiptul din jurul anului 320 î.Hr. până la 30 î.Hr. şi din Perioada Târzie, între 664 şi 332 î.Hr.
  • Descoperirea poate fi privită într-o expoziţie improvizată la picioarele faimoasei piramide a lui Djoser.
25983 afișări
Imaginea articolului Comoară istorică adusă la suprafaţă în Egipt. Arheologii au descoperit un mormânt vechi de 2.500 de ani care conţine cel puţin 100 de mumii

"Comoară istorică" adusă la suprafaţă în Egipt. Arheologii au descoperit un mormânt vechi de 2.500 de ani care conţine cel puţin 100 de mumii

Khaled el-Anany, ministrul egiptean al turismului şi antichităţilor, a declarat că artefactele vor fi mutate în trei muzee din Cairo, inclusiv în Marele Muzeul Egiptean pe care guvernul îl construieşte lângă faimoasele piramide de la Giza. El a spus că vor autoritpţile vor anunţa o altă descoperire la necropola Saqqara mai târziu în acest an.
 
Descoperirea anunţată astăzi este cea mai recentă dintr-o serie. Din septembrie, arheologii au dezvăluit cel puţin 140 de sarcofage sigilate, cu mumii în majoritatea lor, în aceeaşi zonă a Saqqara.
 
Arheologii egipteni au găsit alte „puţuri pline de sicrie, bine aurite, bine pictate, bine decorate”, a declarat sâmbătă reporterilor Mostafa Waziri, secretar general al Consiliului pentru Antichităţi.
 
Situl Saqqara face parte din antica capitală egipteană Memphis, care include faimoasele piramide de la Giza, precum şi piramide mai mici la Abu Sir, Dahshur şi Abu Ruwaysh. 
 
Egiptul îşi prezintă frecvent descoperirile arheologice în speranţa de a stimula o industrie a turistică vitală pentru economie, care a fost grav perturbată de frământările politice în urma răscoalei populare din 2011, care a doborât regimul autocrat al lui Hosni Mubarak. Sectorului aflat în o oarecare revenire a primit o nouă lovitură anul acesta ca urmare a pandemia de coronavirus.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici