Compania aeriană British Airways a ANULAT toate zborurile de pe aeroporturile Heathrow şi Gatwick. Defecţiunile la sistemul informatic nu au fost remediate

Probleme la sistemul informatic au produs sâmbătă întârzieri ale zborurilor British Airways, conform unui anunţ al companiei britanice, citat de Reuters, ca mai apoi compania să anuleze complet zborurile de la Heathrow şi Gatwick.

10160 afișări
Imaginea articolului Compania aeriană British Airways a ANULAT toate zborurile de pe aeroporturile Heathrow şi Gatwick.  Defecţiunile la sistemul informatic nu au fost remediate

British Airways a anunţat întârzieri ale zborurilor din cauza unor defecţiuni la sistemul informatic

UPDATE 17:06 British Airways a anulat toate zborurile de la Heathrow şi Gatwick până la ora 18:00 (ora locală) din cauza unor probleme legate de computer.

Un "esec major al sistemului IT provoacă perturbări foarte grave la operaţiunile noastre de zbor din întreaga lume", a spus compania aeriană. Aceasta şi-a cerut scuze pentru "întreruperea sistemului global" şi a spus că "se străduieşte să rezolve problema".

Aeroportul Heathrow a spus că "lucrează îndeaproape" cu British Airways pentru a rezolva problema.

De asemenea, nu există dovezi în acest stadiu care să sugereze că eroarea sistemului a fost cauzat de un atac cibernetic, a declarat un oficial al British Airways pentru BBC Joe Lynam.

Toţi pasagerii afectaţi de eroarea sistemului vor beneficia de opţiunea de reprogramare a zborului sau de rambursare a biletului.

Într-o declaraţie, compania aeriană le-a cerut pasagerilor cu zboruri înainte de ora 18:00 să nu vină la aeroporturile din Gatwick sau Heathrow, despre care a spus că a devenit "extrem de aglomerată".

Alte companii aeriene care zboară în şi din Heathrow şi Gatwick nu sunt afectate.

Heathrow a declarat că pasagerii care călătoresc cu British Airways după 18:00 ar trebui să verifice starea zborului lor înainte de a veni la aeroport.

ŞTIRE INIŢIALĂ Compania aeriană şi-a cerut scuze pentru situaţie şi a adăugat că "lucrează la rezolvarea problemei, cât mai repede posibil".

Aeroportul Heathrow a transmis că "lucrează îndeaproape" cu British Airways, pentru a rezolva defecţiunea apărută.

Nu se cunosc numărul zborurilor afectate, dar pasagerii au raportat pe reţelele se socializare o serie de probleme la mai multe aeroporturi.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici