Compania Facebook, vizată de investigaţii în Uniunea Europeană şi Marea Britanie

  • Compania Facebook este vizată de investigaţii în Uniunea Europeană şi Marea Britanie.
  • UE anchetează modul în care Facebook utilizează date în scopuri publicitare.
  • Marea Britanie verifică dacă Facebook exercită "poziţie dominantă pe platformele de socializare online sau pe pieţe digitale de publicitate".
238 afișări
Imaginea articolului Compania Facebook, vizată de investigaţii în Uniunea Europeană şi Marea Britanie

Compania Facebook, vizată de investigaţii în Uniunea Europeană şi Marea Britanie

Autorităţile de reglementare din Uniunea Europeană şi din Marea Britanie au anunţat, vineri, lansarea unor investigaţii care vizează compania Facebook, pe fondul suspiciunilor de utilizare abuzivă a datelor clienţilor în scopuri publicitare, informează cotidianul Financial Times.

Uniunea Europeană a anunţat o investigaţie pentru a stabili dacă Facebook a încălcat reglementările comunitare "prin utilizarea datelor colectate de companii de publicitate pentru a concura cu acestea pe pieţe de genul reclamelor punctuale". În plus, autorităţile europene verifică serviciul de publicitate "Facebook Marketplace", utilizat pe reţeaua de socializare online.

La rândul său, Autoritatea pentru Concurenţă şi Pieţe din Marea Britanie verifică dacă Facebook exercită "poziţie dominantă pe platformele de socializare online sau pe pieţe digitale de publicitate prin colectarea şi utilizarea datelor".

Uniunea Europeană şi Marea Britanie au adoptat în ultimele luni abordări similare în contracararea dominaţiei marilor companii din domeniul tehnologiilor digitale. Autoritatea britanică pentru Concurenţă şi Pieţe a lansat în ianuarie investigaţii împotriva companiilor Google, Apple şi Facebook. La rândul său, Comisia Europeană investighează companiile Google, Microsoft, Amazon şi Apple.

Andrea Coscelli, directorul Autorităţii britanice pentru Concurenţă şi Pieţe, a anunţat că Londra va coopera cu Uniunea Europeană în investigaţii.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici