Compania farmaceutică Sanofi a fost pusă sub acuzare din cauza unui medicament pentru epilepsie, după ce 4 bebeluşi au murit

  • Compania farmaceutică franceză Sanofi este cercetată pentru acuzaţii de omor în Franţa.
  • Acuzaţiile vin în urma deceselor a patru bebeluşi.
  • Mamele acestora ar fi luat un medicament anti-epileptic care conţine valproat.
2825 afișări
Imaginea articolului Compania farmaceutică Sanofi a fost pusă sub acuzare din cauza unui medicament pentru epilepsie, după ce 4 bebeluşi au murit

Compania farmaceutică Sanofi a fost pusă sub acuzare din cauza unui medicament pentru epilepsie, după ce 4 bebeluşi au murit

S-a constatat că un medicament anti-epileptic, comercializat în Franţa sub denumirea de Depakine, prezintă un risc ridicat de apariţie a unor malformaţii la naştere, dacă sunt luate de femei însărcinate, scrie BBC.

Compania este deja urmărită penal în Franţa pentru furnizarea de informaţii înşelătoare despre medicamente. Valproatul este prescris la scară largă în întreaga lume sub diferite denumiri pentru a combate epilepsia şi alte forme de criză.

Sanofi neagă acuzaţiile şi spune că a avertizat asupra potenţialelor riscuri în urmă cu mai mult timp în urmă. Se ştie de mulţi ani că medicamentul nu trebuie administrat femeilor însărcinate, din cauza riscului ridicat de malformaţii congenitale sau autism la bebeluşii lor. Totuşi, reclamanţii spun că aceste informaţii nu au fost niciodată comunicate în mod adecvat şi că, în consecinţă, mii de copii s-au născut cu probleme fizice sau psihologice.

Reprezentanţii familiilor au numit decizia judecătorului de a lansa o anchetă oficială „o mare victorie“. Nu este clar dacă ancheta va conduce la un proces, în timp ce Sanofi spune că va contesta acuzaţiile în fiecare etapă, deoarece spune că şi-a respectat datoria de a informa.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici