Compania Moderna a anunţat că în decembrie ar putea primi autorizaţia de utilizare de urgenţă a vaccinului anti-Covid-19

  • Guvernul federal ar putea autoriza utilizarea de urgenţă a vaccinului experimental Covid-19 al firmei Moderna în decembrie
  • Moderna are unul dintre cele mai importante vaccinuri anti Covid-19 în curs de dezvoltare.
  • În iulie, Moderna a început un studiu pe 30.000 de persoane în SUA.
1037 afișări
Imaginea articolului Compania Moderna a anunţat că în decembrie ar putea primi autorizaţia de utilizare de urgenţă a vaccinului anti-Covid-19

Compania Moderna a anunţat că în decembrie ar putea primi autorizaţia de utilizare de urgenţă a vaccinului anti-Covid-19

Directorul executiv al companiei de biotehnologie Moderna, Stéphane Bancel, a declarat că guvernul federal ar putea autoriza utilizarea de urgenţă a vaccinului experimental Covid-19 al firmei în decembrie, dacă se vor obţine rezultate intermediare pozitive în noiembrie, într-un studiu clinic amplu.
 
Bancel a declarat luni că rezultatele intermediare suficiente ale studiului durează mai mult, dar obţinerea autorizaţiei guvernamentale pentru vaccin poate dura până la începutul anului viitor, relatează MarketWatch. 
 
Moderna, cu sediul în Cambridge, Massachusetts, are unul dintre cele mai importante vaccinuri anti Covid-19 în curs de dezvoltare, împreună cu un vaccin co-dezvoltat de Pfizer şi BioNTech Studiile mari din SUA pentru alte două vaccinuri Covid-19, de la Johnson & Johnson şi AstraZeneca , au fost întrerupte, în timp ce companiile investighează boli inexplicabile printre subiecţii studiaţi.
 
Comentariile lui Stéphane Bancel sugerează că programul Moderna nu este departe de Pfizer, care a declarat săptămâna trecută că vrea să solicite autorizaţia pentru utilizarea de urgenţă a vaccinului său până la sfârşitul lunii noiembrie.
 
În iulie, Moderna a început un studiu pe 30.000 de persoane în SUA pentru a testa dacă vaccinul protejează oamenii de boala simptomatică Covid-19 şi înscrierea este aproape completă.
 
În cadrul studiului, jumătate dintre subiecţi primesc vaccinul şi jumătate primesc un placebo, iar cercetătorii numără apoi câţi au simptomatic Covid-19.
 
Prima analiză intermediară a eficacităţii vaccinului se va întâmpla atunci când 53 de persoane din întregul studiu primesc simptomatic Covid-19. Dacă există în mod semnificativ mai puţine persoane vaccinate decât persoanele nevaccinate printre aceste 53 de cazuri, compania poate considera rezultatele suficiente pentru a solicita autorizaţia guvernului pentru o utilizare pe scară mai largă.
 
Este posibil ca prima analiză să aibă loc în noiembrie, dar „este dificil de prezis exact în ce săptămână, deoarece depinde de cazuri, de numărul de persoane care se îmbolnăvesc,” a preiczat Bancel.
 
De asemenea, compania trebuie să monitorizeze siguranţa a cel puţin jumătate din subiecţii studiaţi timp de două luni după vaccinare înainte de a putea solicita o autorizaţie pentru utilizare de urgenţă. Bancel a spus că Moderna va ajunge, probabil, la pragul respectiv la sfârşitul lunii noiembrie. Dacă Moderna solicită o autorizaţie de utilizare de urgenţă la scurt timp, autorităţile vor avea nevoie de câteva săptămâni pentru a examina cererea înainte de a decide în decembrie.
 
Dacă vaccinul nu demonstrează o eficacitate suficientă la prima analiză intermediară, compania va efectua alta atunci când apar 106 cazuri de Covid-19 simptomatic. Directorul companiei a explicat că acest lucru se va întâmpla probabil în decembrie, ceea ce ar putea amâna orice decizie a FDA până la sfârşitul lunii ianuarie sau începutul lunii februarie.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici