Compania Renault, dată în judecată de soţia unui angajat care s-a sinucis

Soţia unui angajat al Renault, care s-ar fi sinucis din cauza presiunilor exercitate asupra lui de conducerea companiei, inclusiv detaşarea în România, a declarat că va intenta un proces constructorului de automobile pentru "eroare impardonabilă", relatează Le Parisien, în ediţia electronică.

111 afișări
Imaginea articolului Compania Renault, dată în judecată de soţia unui angajat care s-a sinucis

Compania Renault, dată în judecată de soţia unui angajat care s-a sinucis (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Într-un interviu acordat cotidianului Le Parisien, soţia angajatului, Sylvie T, susţine că a decis să dea în judecată compania Renault pentru comiterea unei "erori impardonabile", după sinuciderea soţului său, Antonio, la centrul Technocentre din localitatea Guyancourt. În opinia ei, "organizarea companiei este cea vinovată şi criminală".

Sylvie a precizat că motivul pentru care a decis să acţioneze în instanţă constructorul de automobile este pentru a le transmite angajaţilor care sunt suprasolicitaţi următorul mesaj: "dacă vi se impun obiective imposibile, nu voi sunteţi cei nuli".

Directorii pretind că persoanele care se sinucid sunt fragile. "Este insuportabil ca imperativele financiare să-i determine pe manageri să distrugă oamenii. Nu se poate să striveşti oameni pentru beneficii", a precizat ea.

Potrivit acesteia, "conducerea prin teroare" este ceea ce l-a condus pe soţul acesteia să-şi pună capăt zilelor.

"Cu un an şi jumătate înainte de moartea sa, el a început să se teamă să nu fie prins pe picior greşit (...). Muncea mereu, repeta că era «nul şi incapabil». În vara lui 2006, i s-a spus că urmează să fie mutat pentru 14 luni în România. Acest lucru l-a deranjat. Teoretic, se poate refuza misiunea, dar de fapt, nu poţi refuza Renault. În septembrie, la întoarcerea din concediu, era absolut îngrozitor. Nu mai vorbea. În ultimele două luni, a plâns în fiecare seară, a slăbit opt kilograme, nu dormea decât două ore pe noapte. În restul timpului, muncea, convins că se organiza mult prea prost pentru a-şi termina munca în timpul programului, dar de fapt i se cerea mereu mai mult", a precizat Sylvie.

Cât despre reacţia companiei Renault la moartea lui Antonio, ea a calificat-o drept "odioasă". "Am primit o scrisoare de condoleanţe de patru rânduri în care eram înştiinţată că dacă am nevoie de ceva, singurul meu interlocutor este asistentul social. Am vrut să-i recuperez documentele, desenele fiului nostru, cheile casei (...) Conducerea a refuzat sub pretextul că anchetatorii au pus sigiliu", a povestit ea.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici