Competiţie strânsă între Cornel Feruţă şi argentinianul Rafael Mariano Grossi pentru funcţia de director al Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică

Diplomatul român Cornel Feruţă, director interimar al Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică (AIEA), şi ambasadorul argentinian Rafael Mariano Grossi se situează aproape la egalitate în cursa pentru preluarea şefiei instituţiei, potrivit celei de-a doua etape a consultărilor informale.

603 afișări
Imaginea articolului Competiţie strânsă între Cornel Feruţă şi argentinianul Rafael Mariano Grossi pentru funcţia de director al Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică

Competiţie strânsă între Cornel Feruţă şi argentinianul Rafael Mariano Grossi pentru şefia AIEA

Consiliul guvernatorilor Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică a organizat marţi un nou vot neoficial privind candidaţii care au fost nominalizaţi la funcţia de director general, în cadrul consultărilor informale pe tema procesului de desemnare.

Potrivit rezultatelor anunţate de instituţie, Cornel Feruţă a obţinut 14 voturi, Grossi a primit 15 voturi, iar Lassina Zerbo, a strâns 5 voturi.

În vederea facilitării consensului, Consiliul poate organiza voturi neoficiale în cursul consultărilor pe tema desemnării unui nou director general. Voturile neoficiale, care nu au caracter obligatoriu, oferă Consiliului o imagine a sprijinului de care beneficiază candidaţii.

Procedura de selectare a noului director general al organizaţiei se va finaliza la sfârşitul lunii octombrie, urmând ca noul lider al agenţiei să preia funcţia pe data de 1 ianuarie 2020.

Cornel Feruţă este în prezent director general interimar al AIEA, după decesul directorului general Yukiya Amano, pe data de 22 iulie 2019.

Ambasadorul Cornel Feruţă s-a născut în Balş, judeţul Olt, la 21 august 1975. A absolvit Facultatea de Ştiinţe Politice şi Administrative şi deţine titlul de Master în Relaţii Internaţionale în cadrul Universităţii Bucureşti. A devenit membru al Corpului Diplomatic al României în 1998 şi are gradul diplomatic de ambasador.

În perioada 2007-2012 a fost ambasador extraordinar şi plenipotenţiar, reprezentant permanent al României la Organizaţiile Internaţionale de la Viena iar din septembrie 2013 a deţinut funcţia de Assistant Director General, coordonator-şef al Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică.

Taguri:
românia,
nuclear,
onu

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici