Componente ale sistemului de apărare aerian Patriot ajung în Slovacia

  • Componente ale sistemului de apărare aerian Patriot au început să sosească în Slovacia.
  • Acestea provin din ţările partenere NATO.
2916 afișări
Imaginea articolului Componente ale sistemului de apărare aerian Patriot ajung în Slovacia

FOTO Twitter

Sistemul va fi operat de către militari germani şi olandezi. Operaţiunea ce are scopul de a sprijini întărirea apărăii Flancului estic al NATO se va desfăşura iniţial pe aeroportul Sliac din centrul ţării, conform Reuters.
 
Operaţiunea va continua săptămâna viitoare, declară ministrul Apărării slovac.
 
„Mă bucur că pot confirma faptul că prmele unităţi responsabile de aducerea sistemului Patriot au început să intre în ţară”, spune Jarolsav Nad, şeful Apărării.
 
Nad adaugă că sistemul Patriot nu va înlocui, ci va completa sistemul S-300 (de pe vremea sovieticilor). Se aşteaptă ca slovacii să trimită armele lor în Ucraina.
 
Totodată, legislativul a aprobat instalarea unui sistem antirachetă de tip Patriot.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici