Comunitatea evreilor din Italia condamnă decizia unui sindicat de acordare a Premiului Hitler

Comunitatea evreilor din Italia a exprimat îngrijorare în legătură cu decizia unui sindicat de a acorda, pentru al doilea an consecutiv, un premiu numit "Adolf Hitler", câştigătorul distincţiei urmând să fie cunoscut pe 24 noiembrie, informează presa israeliană şi italiană.

209 afișări
Imaginea articolului Comunitatea evreilor din Italia condamnă decizia unui sindicat de acordare a Premiului Hitler

Comunitatea evreilor din Italia condamnă decizia unui sindicat de acordare a Premiului Hitler (Arhiva Mediafax Foto / AFP)

Sindicatul italian Federfauna a creat stupoare prin decizia de acordare a "Premiului Adolf Hitler", destinat persoanelor hărţuite de activişti pentru drepturile animalelor care au poziţii exagerate, încălcând drepturile omului.

"Premiul Hitler reprezintă o condamnare a celor care încalcă drepturile omului în numele ideologiei «drepturilor animalelor»", a explicat Massimiliano Filippi, liderul sindicatului Federfauna, citat de site-ul israelian Ynetnews.

Potrivit site-ului italian TGcom.it, numele câştigătorului premiului va fi anunţat pe 24 noiembrie, în cursul unei ceremonii care se va desfăşura la Bologna. "Hitler era un activist aprig pentru drepturile animalelor, manifestând, în acelaşi timp, ură rasială", explică Federfarma, sindicatul crescătorilor, comercianţilor şi proprietarilor de animale din Italia.

Decizia de acordare a acestui premiu a fost condamnată de Asociaţia Deportaţilor din Bologna (ANED), care consideră că utilizarea numelui fostului dictator nazist este o "provocare inacceptabilă".

Asociaţia comunităţilor evreieşti din Italia a comunicat că decernarea unui astfel de premiu "demonstrează ura şi intoleranţa care continuă să existe nu doar în Italia, ci şi în Europa".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici