Comunitatea internaţională condamnă dur atacurile aeriene care au lovit un spital din Alep

Comunitatea internaţională a reacţionat după ce un spital din oraşul Alep, aflat într-o zonă sub controlul rebelilor sirieni, a fost bombardat, în noaptea de miercuri spre joi, informează Reuters online.

1466 afișări
Imaginea articolului Comunitatea internaţională condamnă dur atacurile aeriene care au lovit un spital din Alep

Comunitatea internaţională condamnă dur atacurile aeriene care au lovit un spital din Alep

Staffan de Mistura, emisarul Naţiunilor Unite pentru Siria, a declarat că, în opinia sa, spitalul nu a fost lovit din greşeală de atacurile aeriene nocturne, potrivit televiziunii în limba arabă Al Arabiya al Hadath.

Mediatorul ONU nu a oferit mai multe detalii despre cine ar putea fi responsabil pentru aceste atacuri.

Steffen Seibert, purtătorul de cuvânt al guvernului german, a declarat că atacul a fost deliberat şi a "ucis un număr mare de civili", continuând că potrivit informaţiilor disponibile, atacul poate fi atribut trupelor regimului de la Damasc, caracterizând această acţiune ca fiind o "încălcare flagrantă a legilor umanitare".

Guvernul german a avertizat că atacul intensificarea luptelor la Alep, dar şi în alte zone, subminează negocierile de pace de la Geneva.

În acelaşi timp, un oficial american a afirmat că atacul de miercuri noapte pare să fi fost efectuat de forţele regimului sirian.

Forţele militare siriene au negat că atacurile aeriene ar fi vizat spitalul.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici