Concedieri în masă la un gigant auto, care operează şi în România. Motivul din spatele deciziei

Ford Motor a anunţat, luni, că va reduce aproximativ 10% din forţa de muncă la nivel global, până la sfârşitul lunii august. Mişcarea face parte dintr-un proces amplu de restructurare, ce va asigura economii anuale de 600 de milioane de dolari pentru producătorul american, informează Reuters.

4033 afișări
Imaginea articolului Concedieri în masă la un gigant auto, care operează şi în România. Motivul din spatele deciziei

Concedieri în masă la un gigant auto, care operează şi în România. Motivul din spatele deciziei

Directorul executiv al Ford, Jim Hackett, a transmis printr-un e-mail adresat angajaţilor că restructurările includ atât achiziţii facultative, cât şi disponibilizări, iar un purtător de cuvânt a adăugat că acestea vor avea efecte inclusiv asupra locurilor de muncă. Aproximativ 2.300 de persoane, dintre cele 7.000 afectate, sunt angajate în Statele Unite, a menţionat acesta.

În cadrul restructurărilor, Hackett a afirmat că vor fi reduse aproximativ 20% dintre posturile managerilor de nivel superior, într-o mişcare menită, de asemenea, să reducă birocraţia şi să asigure rapiditate şi eficienţă în adoptarea deciziilor.

„Pentru a reuşi în această industrie competitivă şi pentru ca Ford să fie una dintre companiile câştigătoare în contexul unui viitor aflat în continuă schimbare, este necesară o reducere a birocraţiei, rapiditatea proceselor decizionale, concentrarea asupra muncii calitative şi reducerea costurilor”, a mai scris Hackett în e-mail. Notificarea angajaţilor afectaţi din regiunea Americii de Nord va începe marţi, urmând a fi finalizată până la 24 mai, a adăugat acesta.

Lucrările de restructurare vor continua în Europa, China şi America de Sud şi se aşteaptă să fie finalizate până la sfârşitul lunii august. Ford are o fabrică şi la Craiova, în România, unde, în 2017, erau angajate aproximativ 4.000 de persoane.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici