Concesiile lui May: Brexit amânat şi întâlnire cu liderul Opoziţiei/ Oficial german: Nu are niciun sens ca Londra să ceară o nouă amânare pe termen scurt

Prim-ministrul britanic Theresa May şi liderul Partidului Laburist, Jeremy Corbyn, vor avea miercuri o întâlnire oficială în cadrul căreia vor discuta despre modalităţi de gestionare a impasului în care se află Brexit, a anunţat Robin Walker, adjunct al ministrului pentru Brexit, conform Sky News.

1094 afișări
Imaginea articolului Concesiile lui May: Brexit amânat şi întâlnire cu liderul Opoziţiei/ Oficial german: Nu are niciun sens ca Londra să ceară o nouă amânare pe termen scurt

Concesiile lui Theresa May: Brexit amânat şi întâlnire cu liderul Opoziţiei/ Oficial german: Nu are niciun sens ca Londra să ceară o nouă amânare pe termen scurt

„Trebuie să înţelegem dacă există o cale prin care cei doi să onoreze promisiunile făcute”, a transmis Walker.

Prim-ministrul britanic Theresa May nu va stabili precondiţii în cadrul discuţiilor cu liderul opoziţiei, Jeremy Corbyn, a transmis Stephen Barclay, ministrul britanic pentru Brexit, într-un interviu pentru BBC Radio.

„Nu stabilim precondiţii, dar nu ducem nici un cec în alb. Dorim să ne aşezăm, în interes naţional, pentru a pune capăt incertitudinii şi pentru a respeca rezultatele referendumului”, a declarat Barclay.

De asemenea, şi Jeremy Corbyn doreşte să menţină discuţia deschisă şi să nu impună „linii roşii”, a anunţat Rebecca Long-Bailey, purtător de cuvânt al Partidului Laburist.

„Trebuie să găsim o cale de mijloc şi trebuie să o găsim rapid, de aceea Jeremy Corbyn a transmis foarte clar că nu va stabili limite în discuţie şi că va păstra o minte deschisă”, a transmis purtătorul de cuvânt.

Oficial german: Nu are niciun sens ca Londra să ceară o nouă amânare pe termen scurt

Nu are niciun sens ca Marea Britanie să încerce să obţină o altă amânare pe termen scurt pentru ieşirea din Uniunea Europeană, a declarat miercuri Norbert Roettgen, parlamentar german de rang înalt şi membru al formaţiunii politice a cancelarului Angela Merkel, relatează site-ul agenţiei Reuters.

Afirmaţiile au fost făcute în contextul în care premierul britanic Theresa May a informat că va încerca să obţină o nouă amânare a procesului Brexit.

"În contextul situaţiei actuale şi a impasului instituţional, nu există niciun sens în cererea unei noi amânări pe termen scurt a procesului privind Brexit", a declarat Roettgen.

"#UE trebuie să insiste pentru amânarea pe termen lung şi participarea la alegerile europene", a adăugat oficialul german.

Marea Britanie va trebui să solicite din nou amânarea ieşirii din Uniunea Europeană, a declarat marţi seară premierul Theresa May, exprimând disponibilitatea de a colabora cu opoziţia pentru depăşirea impasului intern privind Brexit

Marea Britanie urma să se retragă din UE pe 29 martie, dar Camera Comunelor a aprobat un plan al Guvernului Theresa May de a solicita amânarea Brexit până cel puţin pe 30 iunie. Acordul Brexit elaborat de Guvernul Theresa May şi Bruxelles prevede reciprocitate în privinţa libertăţii de circulaţie, o perioadă de tranziţie post-Brexit, menţinerea Marii Britanii în uniunea vamală, un statut special al provinciei britanice Irlanda de Nord şi păstrarea aranjamentelor comerciale. Proiectul de acord este contestat de numeroşi politicieni britanici. Mai mulţi membri ai Guvernului de la Londra au demisionat ca protest faţă de acordul pe tema Brexit negociat cu Uniunea Europeană.

Ministrul britanic pentru Brexit: Parlamentul va aproba probabil un acord acceptat de May şi Corbin

Parlamentul britanic va aproba, cel mai probabil, un acord privind ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană care a fost discutat şi acceptat de prim-ministrul britanic Theresa May şi de liderul opoziţiei, Jeremy Corbyn, a declarat miercuri Stephen Barclay, ministrul britanic pentru Brexit.

„Dacă un acord este aprobat de cei doi lideri, consider că se va forma o majoritate care va susţine acordul”, a declarat Barclay, citat de Reuters.

Theresa May şi Jeremy Corbyn vor avea miercuri o întâlnire oficială în cadrul căreia vor discuta despre modalităţi de gestionare a impasului în care se află Brexit.

Marea Britanie va trebui să solicite din nou amânarea ieşirii din Uniunea Europeană, a declarat marţi seară premierul Theresa May, exprimând disponibilitatea de a colabora cu opoziţia pentru depăşirea impasului intern privind Brexit.

„Retragerea din UE cu un acord este cea mai bună soluţie, astfel că vom avea nevoie de o nouă prelungire a negocierilor în virtutea Articolului 50, o amânare cât mai scurtă posibil", a declarat Theresa May, potrivit postului Sky News.

 

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici