Concluzia accidentului aviatic din Cuba, în care au murit 112 persoane, contestată puternic de piloţi: Încearcă să îşi satisfacă propriile interese

Accidentul aviatic din Cuba din luna mai, în care au murit 112 persoane, s-a produs în urma unei „erori umane”, au declarat reprezentanţii companiei aeriene Damojh, care deţinea avionul, relatează BBC.

2022 afișări
Imaginea articolului Concluzia accidentului aviatic din Cuba, în care au murit 112 persoane, contestată puternic de piloţi: Încearcă să îşi satisfacă propriile interese

Accidentul aviatic din Cuba din luna mai s-a produs în urma unei „erori umane”

Raportul oficial al companiei aeriene mexicane Damojh susţine că „echipajul a decolat într-un unghi prea abrupt, creând astfel o imposibilitate de ridicare, care a făcut avionul să plonjeze”.

Compania a declarat că îşi bazează concluziile pe datele colectate din avion, care au fost analizate de specialişti din Cuba, Mexic şi Statele Unite, precum şi de reprezentanţi ai companiilor Boeing şi Pratt&Whitney.

Concluziile oficiale ale autorităţilor nu au fost eliberate.

Uniunea Piloţilor Mexicani ASPA consideră că raportul companiei aeriene, eliberat înainte de finalizarea investigaţiei oficiale, este „iresponsabil”. Aceştia consideră că reprezentanţii Damojh „încearcă să îşi satisfacă propriile interese” declarând că membrii echipajului sunt responsabili pentru accident.

În urma accidentului aviatic din 18 mai, doi foşti piloţi ai companiei au declarat că Damojh nu respectă protocoalele de mentenanţă a aeronavelor.

Accidentul aviatic din 18 mai a fost cel mai grav din ultimii zeci de ani.

Aeronava Boeing 737, care opera pe ruta Havana-Holguín, a decolat la ora locală 12.08 şi s-a prăbuşit la scurt timp după decolare, la aproximativ 20 de kilometri de capitala Havana. Avionul a fost cuprins de flăcări înainte să se probuşească pe un câmp.

Majoritatea victimelor erau de naţionalitate cubaneză. Dintre cele 113 persoane care se aflau la bord, 110 au murit în timpul impactului. Iniţial, au fost raportaţi trei supravieţuitori, dar doi dintre aceştia au murit ulterior la spital.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici