Conductorii de tren din Germania anunţă o grevă de nouă ore

Conductorii de tren din cadrul companiei publice Deutsche Bahn au anunţat declanşarea unei greve de nouă ore, începând de marţi seara, la ora locală 21.00 (22.00, ora României) până miercuri dimineaţă la ora locală 06.00 (07.00, ora României).

126 afișări
Imaginea articolului Conductorii de tren din Germania anunţă o grevă de nouă ore

Conductorii de tren din Germania anunţă o grevă de nouă ore (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Sindicatul conductorilor de locomotivă (GDL) a solicitat, între altele, creşterea salariilor cu 5% şi reducerea cu două ore a programului săptămânal de muncă.

La grevă, au fost îndemnaţi să ia parte controlorii şi angajaţii din serviciile de catering din trenuri.

Două greve de avertisment de trei ore au mai avut loc la începutul lunii septembrie, perturbând traficul de mărfuri şi călători.

În 2012, precedentele negocieri între sindicatul GDL şi compania publică Deutsche Bahn s-au finalizat cu un acord prevăzând o creştere a salariului cu 6,2% pentru doi ani.

Greva Deutsche Bahn are loc într-un context tensionat, în condiţiile în care piloţii din cadrul companiei Lufthansa au iniţiat mai multe mişcări de protest, pe fondul conflictului cu privire la pensionare. Ei au anunţat pentru miercuri şi joi o nouă grevă, a cincea de la sfârşitul lui august, de această dată în domeniul transportului de mărfuri.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici