Conflict în Mediterană. Turcia extinde lucrările de cercetare seismică până pe 29 noiembrie. Activitatea trebuia să se încheie pe 23 noiembrie

  • Turcia a declarat că extinde activitatea de explorare seismică a navei sale Oruc Reis în estul Mediteranei.
  • Activitatea va continua până pe 29 noiembrie.
  • Nava Oruc Reis trebuia să-şi încheie activitatea la 23 noiembrie.
1585 afișări
Imaginea articolului Conflict în Mediterană. Turcia extinde lucrările de cercetare seismică până pe 29 noiembrie. Activitatea trebuia să se încheie pe 23 noiembrie

Profimedia

Turcia a declarat că extinde activitatea de explorare seismică a navei sale Oruc Reis într-o zonă disputată din estul Mediteranei până pe 29 noiembrie,  decizie care ar putea spori tensiunile din regiune, notează Reuters.
 
Membrii NATO, Turcia şi Grecia, au opinii divergente privind limitele platoului continental şi la revendicările privind resursele de hidrocarburi din estul Mediteranei.
 
Disputa a izbucnit în august, când Turcia a trimis nava de studii seismice Oruc Reis în apele revendicate şi de Grecia şi de Cipru.
 
Împreună cu alte două nave, Ataman şi Cengiz Han, Oruc Reis va continua să lucreze într-o zonă aflată la vest de Cipru, arată o notificare a Marinei turce difuzată sâmbătă. Iniţial, activitatea trebuia să se încheie la 23 noiembrie.
 
Ankara a retras nava Oruc Reis din zona disputată în septembrie pentru a permite diplomaţia cu Grecia, dar apoi a trimis-o înapoi, provocând o reacţie furioasă din partea Greciei, Franţei şi Germaniei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici