Conflict la graniţa Rusiei. Două ţări au declanşat ostilităţile, armenii spun că au doborât două elicoptere şi trei tancuri

  • Azerbaijan şi Armenia au declanşat ostilităţile în enclava Ngorno-Karabakh, după războiul din anii 90
  • Azerii au atacat cu rachete şi aviaţie zonele armene
  • Armenii pretind că au doborât două elicoptere azere
8423 afișări
Imaginea articolului Conflict la graniţa Rusiei. Două ţări au declanşat ostilităţile, armenii spun că au doborât două elicoptere şi trei tancuri

Conflict la graniţa Rusiei. Două ţări au declanşat ostilităţile, armenii spun că au doborât două elicoptere şi trei tancuri

Armenia şi Azerbaijan au declanşat ostilităţile din cauza enclavei Ngorno-Karabakh, care are un statut aparte după războiul dintre ecle două state. Azerii au declanşat deja o ofensivă în regiunea majoritar armeană după ce mai multe rapoarte au prezentat ca posibilă doborârea unui avion azer de către armeni.

Ngorno-Karabakh şi-a declarat independenţa în 1991, nerecunoscută însă de Azerbaijan. Regiunea se autodeclară Republica Artsakh dar la nivel internaţional face parte de jure din Azerbaijan. Armenii şi azerii au împărţit zona după conflictul încetat în 1994 dar ciocnirile în zonă au devenit frecvente.

Oficialii ambelor state au confirmat faptul că s-au demarat ostilităţile şi s-au trimis trupe în zonă.

Premierul armean Nikol Pashynian  a anunţat pe Twitter ”că inamicul a atacat zona Artsakh”, aşa cum denumesc armenii teritoriul pe care Azerbaijanul îl reclamă. ”Am doborât elicoptere, 3 drone şi două tancuri. Inamicul a atacat cu aviaţie şi rachete”, a anunţat primi-ministrul armean.

Forţele din Ngorno-Karabakh ar fi respins atacul.

Ministrul Apărării azer a confirmat faptul că trupe de infanterie şi câteva avioane au fost trimise în zonă pentru a asigura protecţia civililor azeri.

Oficialii enclavei Ngorno-Karabakh au anunţat faptul că principalul oraş al zonei, Stepanakert ar fi fost vizat de atacurile azere.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici