Conflictul israelo-palestinian. SUA condamnă atacurile cu rachete din Israel, al militanţilor Hamas

  • Departamentul de Stat al SUA condamnă atacurile cu rachete care au avut loc în Israel.
  • Sute de palestinieni au fost răniţi în ultimele ciocniri care au avut loc în oraşul sfânt.
  • ”Este esenţial pentru toate părţile să asigure calmul, să reducă tensiunea şi să evite confruntările violente”, susţine Ned Price, purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat SUA.
1466 afișări
Imaginea articolului Conflictul israelo-palestinian. SUA condamnă atacurile cu rachete din Israel, al militanţilor Hamas

Departamentul de Stat al SUA condamnă atacurile cu rachete care au avut loc în Israel, după ce militanţii Hamas au tras zeci de rachete, în urma ciocnirilor dintre palestinieni şi poliţia din Ierusalim.

Sute de palestinieni au fost răniţi în ultimele ciocniri care au avut loc în oraşul sfânt.

Atacul militanţilor Hamas a escaladat drastic tensiunile deja sporite din întreaga regiune, după săptămâni de confruntări între poliţia israeliană şi protestatarii palestinieni.

Armata israeliană a răspuns cu atacuri aeriene în Gaza, omorând cel puţin o persoană, iar oficialii au avertizat cu privire la o operaţiune deschisă împotriva conducătorilor militanţi ai Hamas.

Purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat SUA, Ned Price, a condamnat riposta Israelului: ”Aceasta este o escaladare inacceptabilă, dar recunoaştem şi dreptul legitim al Israelului de a se apăra şi de a-şi proteja poporul şi teritoriul”. ”Este esenţial pentru toate părţile să asigure calmul, să reducă tensiunea şi să evite confruntările violente”, a adăugat Price.

Autorităţile au anunţat luni că sunt deschise mai multe adăposturi împotriva bombardamentelor care vin dinspre Fâşia Gaza, ca răspuns la atacul Israelului asupra moscheei Al-Asqa.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici