CONFLICTUL NORD-COREEAN: Berlinul apreciază că "în acest stadiu" ambasada sa poate lucra în Coreea de Nord

Ministerul german de Externe a apreciat sâmbătă că "în acest stadiu" ambasada sa poate să lucreze în Coreea de Nord, precizând totodată că securitatea acesteia este evaluată în permanenţă.

320 afișări
Imaginea articolului CONFLICTUL NORD-COREEAN: Berlinul apreciază că "în acest stadiu" ambasada sa poate lucra în Coreea de Nord

CONFLICTUL NORD-COREEAN: Berlinul apreciază că "în acest stadiu" ambasada sa poate lucra în Coreea de Nord

"Securitatea ambasadei germane şi expunerea acesteia la pericol sunt evaluate în permanenţă (...). Ministrul de Externe Guido Westerwelle este informat în mod continuu în acest sens. În acest stadiu, ambasada poate lucra" în Coreea de Nord, a anunţat ministerul german într-un comunicat.

"În ceea ce priveşte securitatea ambasadei, există consultări permanente, în special cu alţi parteneri străini care au şi ei ambasade" în Coreea de Nord, adaugă ministerul.

Şefii misiunilor diplomatice a şapte ţări din Uniunea Europeană (UE) prezente în Coreea de Nord urmează să discute sâmbătă, la Phenian, despre o eventuală evacuare, din cauza agravării tensiunilor în peninsula coreeană, în timp ce complexul industrial intercoreean Kaesong rămânea închis.

În afară de Germania, aceste ţări sunt Marea Britanie, Suedia, Polonia, România, Cehia şi Bulgaria.

Ministerul german, care are opt diplomaţi în post la Phenian, a condamnat din nou, în acest comunicat, "retorica războinică" a Coreei de Nord, calificând-o drept un "joc periculos pentru stabilitatea întregii regiuni".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici