CONFLICTUL TURCIA-SIRIA: Şeful armatei turce ameninţă Siria cu un răspuns şi mai puternic

Şeful armatei turce, generalul Necdet Özel, a ameninţat miercuri Siria cu "un răspuns şi mai puternic", dacă va continua tirurile spre teritoriul turc, au relatat posturile de televiziune.

1433 afișări
Imaginea articolului CONFLICTUL TURCIA-SIRIA: Şeful armatei turce ameninţă Siria cu un răspuns şi mai puternic

CONFLICTUL TURCIA-SIRIA: Şeful armatei turce ameninţă Siria cu un răspuns şi mai puternic (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Am răspuns (tirurilor siriene). Dacă vor continua, vom riposta într-o manieră şi mai puternică", a afirmat generalul Özel, care a fost în satul turc Akçakale (sud-est), de la frontieră, unde cinci civili au fost ucişi la 4 octombrie de tiruri siriene, care au provocat riposte ale artileriei turce.

Generalul Özel, care efectuează alături de alţi comandanţi din cadrul armatei o vizită de inspecţie a trupelor desfăşurate la frontiera cu Siria, a subliniat, de asemenea, că ripostele turce au provocat "importante pierderi" în Siria, fără a face alte precizări, potrivit postului de televiziune NTV.

De la bombardarea localităţii Akçakale, armata turcă răspunde tirurilor siriene care ating teritoriul turc, vizând poziţii deţinute de trupele fidele preşedintelui Bashar al-Assad.

Turcia, membră NATO, a întrerupt legăturile cu regimul de la Damasc şi găzduieşte pe teritoriul său circa 100.000 de refugiaţi sirieni. 

Secretarul general al NATO, Anders Fogh Rasmussen, a făcut marţi apel la Turcia şi la Siria să dea dovadă de "moderaţie".

NATO "este o alianţă bazată pe principiul solidarităţii şi, desigur, Turcia poate conta pe această solidaritate", a subliniat totodată Rasmussen.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici