Conflictul UE-Belarus ia amploare. Aleksandr Lukaşenko ameninţă că va taia gazul Europei

Preşedintele Belarusului, Alexandr Lukaşenko a ameninţat joi că va riposta împotriva oricăror noi sancţiuni ale Uniunii Europene, inclusiv prin măsura drastică de a opri tranzitului de gaze naturale şi mărfuri prin Belarus, relatează Reuters.

8840 afișări
Imaginea articolului Conflictul UE-Belarus ia amploare. Aleksandr Lukaşenko ameninţă că va taia gazul Europei

Confliectul UE-Belarus ia amploare. Alexandru Lukaşenko ameninţă că va taia gazul Europei

"Încălzim Europa şi ei încă ne ameninţă că vor închide graniţa. Şi dacă oprim gazele naturale? Prin urmare, aş recomanda conducerii poloneze, lituaniene şi altor oameni fără cap să gândească înainte de a vorbi", a spus Lukaşenko într-o ameninţare directă la adresa UE.

O parte considerabilă din gazul rusesc din Europa tranzitează Belarusul.

Uniunea Europeană pregăteşte un set de noi sancţiuni împotriva Belarusului ca urmare a crizei migranţilor de la graniţa cu Polonia. Măsurile ar urma să vizeze 30 de oficiali şi entităţi din Belarus, printre care se numără ministrul de externe, Vladimir Makei, şi compania aeriană naţională Belavia.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici