Confruntare între soldaţii indieni şi cei chinezi în zona de graniţă. Au existat răniţi în ambele părţi

  • Zeci de soldaţi indieni şi chinezi au avut o confruntare, duminică, în zona de graniţă.
  • Au existat răniţi în ambele părţi, au precizat oficialii indieni.
  • Cele două ţări au o graniţă comună ce se înţinde pe 3.400 de km
7502 afișări
Imaginea articolului Confruntare între soldaţii indieni şi cei chinezi în zona de graniţă. Au existat răniţi în ambele părţi

Confruntare între soldaţii indieni şi cei chinezi în zona de graniţă

Mai multe zeci de soldaţi din ambele părţi au purtat un schimb dur de cuvinte care a degenerat într-o luptă. Înfruntarea a avut loc în zona Naku La din nordul-estul Indiei în statul Sikkim, relatează The Wall Street Jurnal.

Un punct oficial de vedere cu privire la motivul incidentului nu a venit nici de la India nici de la China. Dar, des, în zona respectivă, cele două state s-au acuzat de încălcare graniţei. 

Conflictul a fost stins după intervenţia oficialilor din ambele părţi, informează sursa citată.

Zona respectivă este un teren muntos din Himalaya şi este revendicat atât de China cât şi de Bhutan. Agresiunea Chinei în zonele de graniţă a fost adusă în atenţie şi de alte ţări, în special cele din zona Marea Chinei de Sud, unde au existat inclusiv confruntări navale.

În privinţa graniţei dintre India şi China există două viziuni diferite asupra liniei de despărţire. Grănicerii din ambele părţi au adesea confruntări, în special în zonele accidentate, unde linia de despărţire este mai dificil de identificat.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici