Confruntările armate continuă în estul Ucrainei. Doi militari au murit în lupte cu insurgenţii

Doi militari ucraineni au murit, iar şapte au fost răniţi în confruntări cu insurgenţii separatişti, în zona oraşului Mariupol (estul Ucrainei), în ultimele 24 de ore, anunţă armata ucraineană.

545 afișări
Imaginea articolului Confruntările armate continuă în estul Ucrainei. Doi militari au murit în lupte cu insurgenţii

(Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Administraţia de la Kiev susţine că insurgenţii au lansat 44 de atacuri asupra unor zone rezidenţiale, în ultimele 24 de ore. Confruntările continuă în zona oraşului Mariupol, situat pe litoralul Mării Azov.

"Ca rezultat al confruntărilor armate, am pierdut doi militari ucraineni, iar şapte au fost răniţi", a declarat Andrei Lisenko, purtătorul de cuvânt al armatei ucrainene, citat de Reuters.

Vineri seară, insurgenţii au anunţat pierderea a trei combatanţi în confruntările cu armata ucraineană, acuzată că a încălcat de zeci de ori armistiţiul fragil instituit pe 15 februarie.

Conflictul separatist din estul Ucrainei, izbucnit în martie 2014 în regiunile Doneţk şi Lugansk, s-a soldat până acum cu peste 6.000 de morţi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici