Congresul american a ajuns la un acord privind un pachet de ajutor în valoare de 900 mld. dolari

Congresul american a ajuns duminică la un acord privind un pachet de ajutor în valoare de 900 de miliarde de dolari, menit să stimuleze sistemul american de îngrijire a sănătăţii şi economia afectată de pandemie, relatează CNBC.

757 afișări
Imaginea articolului Congresul american a ajuns la un acord privind un pachet de ajutor în valoare de 900 mld. dolari

Liderii Congresului au anunţat un acord asupra proiectului de lege care va acorda asistenţă federală gospodăriilor, companiilor mici şi furnizorilor de servicii medicale pentru prima dată după luni de zile şi va finanţa guvernul. Parlamentarii nu au publicat încă textul legii, pe care speră să o adopte în ziua următoare.

"În cele din urmă, avem susţinerea bipartită de care ţara a avut nevoie", a declarat liderul majorităţii din Senat, Mitch McConnell.

Parlamentarii intenţionează să adopte proiectul de lege pentru ajutor şi finanţare luni.

Pentru a evita oprirea activităţii guvernului, care ar începe luni, Congresul a aprobat o măsură de o zi care să menţină activitatea până marţi. Preşedintele Donald Trump a semnat proiectul de lege duminică seara târziu, potrivit unui tweet al purtătorului de cuvânt al Casei Albe, Judd Deere.

Acordul vine după luni de dispute despre modul cel mai potrivit de a lupta împotriva unei crize unice.

Noua rundă de ajutor nu venea destul de repede pentru milioanele de americani care au încercat să îşi permită hrană şi locuinţe în timpul restricţiilor, şi nici nu va inversa tendinţa de închidere a companiilor mici din toată ţara şi nu va elimina sărăcia şi foametea care s-au răspândit de-a lungul lunilor de zile în care Congresul nu a reuşit să acţioneze.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici