Congresul american a alocat 484 miliarde de dolari pentru spitale şi testare împotriva Covid-19

Congresul american a aprobat un nou pachet de ajutorare împotriva Covid-19, în valoare totală de 484 miliarde de dolari, al patrulea proiect de lege aprobat de Congresul ca răspuns la pandemie, scrie BBC News.

721 afișări
Imaginea articolului Congresul american a alocat 484 miliarde de dolari pentru spitale şi testare împotriva Covid-19

Congresul american a alocat 484 miliarde de dolari pentru spitale şi testare împotriva Covid-19

Legislaţia, aprobată de Camera Reprezentanţilor, completează un fond de ajutor pentru întreprinderi mici şi finanţează spitalele şi testarea populaţiei.

Preşedintele Donald Trump a declarat că va adopta proiectul de lege, care a trecut de Senat în unanimitate marţi.

SUA au peste 845.000 de cazuri confirmate de persoane infectate cu noul coronavirus şi 46.800 de decese.

Luna trecută, Washingtonul a adoptat cel mai mare pachet de stimulare economică din istoria SUA, cu 2 trilioane de dolari în ajutor coronavirus.

Proiectul de lege de joi va aduce cheltuielile federale totale pentru scutirea Covid-19 până la 3 triliarde de dolari, ducând deficitul bugetului SUA către niveluri record.

Domnul Trump şi democraţii sunt dornici să aprobe un alt proiect de scutire care ar putea atinge 1 miliard de dolari, dar colegii republicani ai preşedintelui nu acceptă.

Din suma alocată, joi, spitalele vor primi 75 miliarde de dolari, iar 25 miliarde de dolari vor merge către extinderea testării pentru Covid-19 - ceea ce experţii au subliniat este un pas cheie pentru redeschiderea economiei.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici