Congresul CDU unde urma să fie desemnat succesorul cancelarului Angela Merkel a fost amânat din cauza pandemiei

  • Congresul pentru desemnarea liderului CDU a fost amânat din cauza epidemiei
  • Reuniunea CDU era programată pe 4 decembrie, dar a fost amânată
  • Congresul are rolul alegerii liderului CDU şi candidatului la funcţia de cancelar al Germaniei
1397 afișări
Imaginea articolului Congresul CDU unde urma să fie desemnat succesorul cancelarului Angela Merkel a fost amânat din cauza pandemiei

Congresul pentru desemnarea liderului CDU a fost amânat din cauza epidemiei

Comitetul Executiv al Uniunii Creştin-Democrate (CDU), partidul cancelarului Angela Merkel, a decis amânarea congresului pentru alegerea noului preşedinte al formaţiunii, informează publicaţia Der Spiegel.

Congresul Uniunii Creştin-Democrate (CDU, centru-dreapta) era programat pe 4 decembrie, la Stuttgart, dar, în contextul intensificării infecţiilor cu SARS-CoV-2, a fost amânat.

Conform unor surse, reuniunea ar putea avea loc pe 14 decembrie sau pe 15-16 ianuarie. O altă variantă ar fi organizarea reuniunii prin videoconferinţă.

Congresul CDU are rolul desemnării noului preşedinte al formaţiunii politice, care va fi şi candidatul pentru postul de cancelar al Germaniei.

Annegret Kramp-Karrenbauer, succesoarea Angelei Merkel în funcţia de preşedinte al CDU, a decis în februarie retragerea de la conducerea formaţiunii. Cancelarul Angela Merkel a anunţat că nu va mai participa la scrutinul legislativ din 2021. Până în prezent, în cursa pentru conducerea CDU s-au înscris Armin Laschet, premierul landului North Rhine-Westphalia, Friedrich Merz, unul dintre rivalii Angelei Merkel, şi Norbert Röttgen, expert în politică externă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici