Congresul SUA va investiga modul în care forţele de ordine au gestionat protestele violente

  • Comisii ale Congresului SUA vor investiga modul în care forţele de ordine au gestionat protestele violente - Politician democrat: "Cazul generează preocupări grave în materie de securitate"
  • Politician democrat: "Cazul generează preocupări grave în materie de securitate."
  • Cel puţin 52 de de protestatari au fost reţinuţi după ce au pătruns cu forţa în sediul Congresului SUA.
605 afișări
Imaginea articolului Congresul SUA va investiga modul în care forţele de ordine au gestionat protestele violente

Profimedia

Comisii ale Congresului SUA vor investiga modul în care forţele de poliţie au gestionat protestele violente de la Capitoliu, informează agenţia Associated Press.
 
Poliţia Capitoliului, care are sarcina protejării Congresului, a solicitat ajutorul serviciilor de poliţie din Washington D.C., în contextul în care mii de simpatizanţi ai preşedintelui Donald Trump protestau pentru a opri validarea rezultatului scrutinului prezidenţial.
 
Cel puţin 52 de de protestatari au fost reţinuţi după ce au pătruns cu forţa în sediul Congresului SUA.
 
"Cazul generează preocupări grave în materie de securitate", afirmă Zoe Lofgren, preşedintele Comisiei Administrative a Camerei Reprezentanţilor. Politicianul democrat a precizat că modul în care forţele de poliţie au gestionat protestele va fi investigat de comisii de profil al Camerei Reprezentanţilor şi Senatului.
 
Patru persoane au murit, iar alte zeci au fost rănite în cursul violenţelor produse în sediul Congresului SUA. Alte trei persoane au murit în urma unor "urgenţe medicale" semnalate în cursul violenţelor, a declarat Robert Contee, directorul Poliţiei metropolitane din Washington.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici