Conservatorii câştigă alegerile din Marea Britanie, dar fără majoritate absolută - exit-poll

Partidul Conservator se află pe primul loc în alegerile parlamentare din Marea Britanie, dar nu a reuşit să obţină majoritatea absolută, potrivit sondajelor efectuate la ieşirea de le urne.

16 afișări
Imaginea articolului Conservatorii câştigă alegerile din Marea Britanie, dar fără majoritate absolută - exit-poll

Favorit în sondajele de opinie efectuate înaintea votului era liderul conservator David Cameron (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Conservatorii au obţinut 307 locuri în Camera Comunelor, sub majoritatea absolută de 326 de deputaţi, potrivit sondajelor difuzate de posturile de televiziune BBC, Sky News şi ITV.

Partidul Laburist al lui Gordon Brown, aflat la guvernare de 13 ani, s-a clasat pe locul al doilea, cu 255 de mandate.

Liberal-democraţii, care au avansat spectaculos în sondaje în timpul campaniei electorale graţie popularităţii liderului lor, Nick Clegg, au obţinut doar 59 de mandate. Acest rezultat, în cazul, în care va fi confirmat, va reprezenta o întoarcere de situaţie surprinzătoare pentru liberal-democraţi, care deţin în prezent 63 de mandate în Camera Comunelor.

Peste 45 de milioane de alegători au fost chemaţi la vot pentru a-şi alege reprezentanţii dintre cei 4.149 de candidaţi, care aspiră la obţinerea unui mandat în Parlament. Favorit în sondajele de opinie efectuate înaintea votului era liderul conservator David Cameron.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici